Psycholoog Hengelo en in heel Twente

Mijn naam is Sibylle Rooseboom en ik kom van oorsprong uit Twente. Vanuit een persoonlijke, warme en respectvolle benadering luister ik naar jouw (harts)verhaal. Ik heb geleerd te accepteren wat er in het hier en nu is, telkens opnieuw de ervaring in het hier en nu toe te laten en los te laten dat het leven in het hier en nu anders zou moeten zijn. Dit alles helpt mij om dichtbij mijzelf te zijn en om me thuis te voelen bij mezelf. Het geeft me rust en vertrouwen om de dagelijkse uitdagingen in alle rust en enthousiasme met mijzelf en mijn omgeving aan te gaan. Ik ben blij dat ik heb mogen leren hoe ik aan anderen het beste van mijn kennis en ervaring van meer dan 30 jaar kan overdragen. Vanuit deze rustige en ruime plek in mijzelf bied ik jou rust en vertrouwen. Ik geloof dat, hoe zwaar je het ook had of hebt, er is altijd een kans of een uitweg. Waar nodig houd ik je een spiegel voor, zodat je oude patronen kunt herkennen, leert doorbreken, terwijl je daarbij met zachte ogen naar jezelf blijft kijken. Zo leer je onderliggende gevoelens te durven doorvoelen en los te laten om vervolgens vanuit een groter (zelf)bewustzijn en diepere verbinding met jezelf, meer keuzevrijheid in je handelen te hebben en een nieuw levenspad kunt gaan bewandelen. Inmiddels ben ik bijna 25 jaar getrouwd en samen hebben we twee geweldige (hoog)gevoelige zonen. Ik ben een mensenmens en ik houd erg van wandelen, lezen, sociale contacten, dansen, zingen, muziek luisteren en ik verdiep mij in mijn vrije tijd graag in mijn eigen intuïtieve, creatieve en professionele ontwikkeling. Mijn professionele achtergrond: holistisch GZ-psycholoog, Registerpsycholoog NIP, gestaltpsychotherapeut, PSYCHOLOOG NIP, lichaamsgericht werkend psycholoog, EFT register relatietherapeut, hooggevoeligheidscoach- en trainer, creatief therapeut, mindfullness trainer, EMDR therapeut en lichaamswerktherapeut (bio-energetica).

Holistische werkwijze
Ik werk holistisch: dat betekent dat voor mij lichaam, geest en ziel een eenheid zijn. In mijn werk combineer ik reguliere therapievormen met meer alternatieve therapieën (zoals mindfulnessmeditatie, lichaamswerk, werken met beeldende middelen). Ik geloof dat gevoelens gevoeld willen worden. Als je je gevoelens, die je tegenkomt in jezelf durft toe te laten, erbij durft te blijven en deze durft te doorvoelen, dan gaat je levensenergie weer stromen. Dat is ook mijn persoonlijke ervaring: door te werken aan mijzelf en gevoelens te doorleven, ben ik in staat om andere mensen met soortgelijke gevoelens te helpen. In mijn visie is het leven bedoeld om persoonlijke groei door te maken ten tijde van moeilijke periodes. Hierbij is moed en durf nodig om bewust naar jezelf en naar je onderliggende problemen te durven kijken vanuit een liefdevolle blik. Er is moed en durf voor nodig om oude pijnlijke gevoelens te durven doorvoelen en te verwerken. Het raakt mij nog altijd diep wanneer mensen op eigen kracht uit een (heel) diep dal klimmen en nieuwe mogelijkheden in zichzelf ontwikkelen.

Ondersteuning bij de opvoeding en bij opgroeien
Als therapeut wil ik een bijdrage leveren aan het ondersteunen van ouders op hun pad als opvoeder; het is niet altijd gemakkelijk om (hooggevoelige) kinderen op te voeden en tegelijkertijd in verbinding te blijven met wie je bent. Voor zowel opvoedingsvragen als ook gedragsvragen kun je op mijn praktijk terecht.  Ik wil kinderen en jongeren het vertrouwen geven om zichzelf te worden. Als moeder van twee geweldige (hooggevoelige) kinderen is mijn doel te genieten van het proces dat volwassenwording is…ik mag dit van dichtbij bewonderen!
Daarnaast ben ik er ook voor jou als kind of jongere. Afhankelijk van waarvoor je komt en je leeftijd zie ik je alleen of samen met je ouders. Als je niet goed uit de voeten kunt met je hooggevoeligheid, wil ik je graag ondersteunen en inzicht geven hoe je daarmee kunt omgaan. Lees meer…

Professionele achtergrond
In het verleden heb ik diverse studies en opleidingen gevolgd. En ook nu zorg ik dat ik up tot date blijf op mijn vakgebied door bij- en nascholing, intervisie en supervisie. (kwalificaties).
In 1988 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de universiteit van Nijmegen. Vervolgens ben ik breed opgeleid tot GZ-psycholoog en eerstelijns psycholoog, gestalt- en lichaamswerktherapeut, hooggevoeligheidscoach met tevens als specialisatie kinder- en  jeugdtherapie, relatie- en gezinstherapie en groepstherapie. In 1996 ben ik  weer in Twente gaan wonen en ben ik met mijn praktijk gestart voor levensvragen en psychische problemen in Hengelo. Curriculum Vitae Sibylle Rooseboom

Hieronder vind je ook een overzicht van mijn achtergrond:
https://www.vind-een-psycholoog.nl/psycholoog/sibylle-rooseboom-hengelo-ov.html