Psycholoog Hengelo en in heel Twente

Mijn naam is Sibylle Rooseboom en ik kom van oorsprong uit Twente. Ik ben PSYCHOLOOG NIP, GZ-psycholoog, Registerpsycholoog NIP, gestalttherapeut, lichaamsgericht werkend psycholoog, EFT register relatietherapeut, hooggevoeligheidscoach- en trainer, creatief therapeut, mindfullness trainer, EMDR therapeut en lichaamstherapeut (bio-energetica). Vanuit een persoonlijke, warme en respectvolle benadering luister ik naar jouw (harts)verhaal. Ik bied je rust en vertrouwen. Waar nodig houd ik je een spiegel voor, zodat je oude patronen kunt herkennen, onderliggende gevoelens durft te doorvoelen, los te laten en nieuwe wegen kunt inslaan. Inmiddels ben ik bijna 25 jaar getrouwd en samen hebben we twee geweldige (hoog)gevoelige zoons. Ik houd erg van wandelen, lezen, dansen, zingen, muziek luisteren en ik verdiep mij in mijn vrije tijd graag in mijn eigen intuïtieve, creatieve en professionele ontwikkeling.

Holistische werkwijze
Ik werk holistisch: dat betekent dat lichaam, geest en ziel een eenheid zijn. In mijn werk combineer ik reguliere therapievormen met meer alternatieve therapieën (zoals mindfulnessmeditatie, lichaamswerk, werken met beeldende middelen). Ik geloof dat gevoelens gevoeld willen worden. Als je je gevoelens, die je tegenkomt durft aan te gaan en te doorvoelen, dan gaat je levensenergie weer stromen. Dat is ook mijn persoonlijke ervaring: door te werken aan mijzelf en gevoelens te doorleven, ben ik in staat om andere mensen met soortgelijke gevoelens te helpen. In mijn visie is het leven bedoeld om persoonlijke groei door te maken ten tijde van moeilijke periodes. Hierbij is moed en durf nodig om bewust naar jezelf en naar je onderliggende problemen te durven kijken vanuit een liefdevolle blik. Er is moed en durf voor nodig om oude pijnlijke gevoelens te durven doorvoelen en te verwerken. Het raakt mij nog altijd diep wanneer mensen op eigen kracht uit een (heel) diep dal klimmen en nieuwe mogelijkheden in zichzelf ontwikkelen.

Ondersteuning bij de opvoeding en bij opgroeien
Als therapeut wil ik een bijdrage leveren aan het ondersteunen van ouders op hun pad; het is niet altijd gemakkelijk om (hooggevoelige) kinderen op te voeden en tegelijkertijd in verbinding te blijven met wie je bent. Voor zowel opvoedingsvragen als ook gedragsvragen kun je op mijn praktijk terecht.  Ik wil kinderen en jongeren het vertrouwen geven om zichzelf te worden. Als moeder van twee geweldige (hooggevoelige) kinderen is mijn doel te genieten van het proces dat volwassenwording is…ik mag dit van dichtbij bewonderen!
Daarnaast ben ik er ook voor jou als kind of jongere. Afhankelijk van waarvoor je komt en je leeftijd zie ik je alleen of samen met je ouders. Als je niet goed uit de voeten kunt met je hooggevoeligheid, wil ik je graag ondersteunen en inzicht geven hoe je daarmee kunt omgaan. Lees meer…

Professionele achtergrond
In het verleden heb ik diverse studies en opleidingen gevolgd. En ook nu zorg ik dat ik bijblijf op mijn vakgebied door bij- en nascholing, intervisie en supervisie. (kwalificaties).
In 1988 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de universiteit van Nijmegen. Vervolgens ben ik breed opgeleid tot GZ-psycholoog en eerstelijns psycholoog, gestalt- en lichaamswerktherapeut, hooggevoeligheidscoach met tevens als specialisatie kinder- en  jeugdtherapie, relatie- en gezinstherapie en groepstherapie. In 1996 ben ik  weer in Twente gaan wonen en ben ik met mijn praktijk gestart voor levensvragen en psychische problemen in Hengelo. Curriculum Vitae Sibylle Rooseboom

Hieronder vind je ook een overzicht van mijn achtergrond:
https://www.vind-een-psycholoog.nl/psycholoog/sibylle-rooseboom-hengelo-ov.html