Wanneer naar een psycholoog?

Je gaat naar een psycholoog als je het gevoel hebt het zelf even niet meer te kunnen. Bijvoorbeeld als je werk opspeelt, als je je niet goed voelt over hoe jij je leven leidt, als je pijn of verdriet hebt, last van angsten of problemen in je relatie. Alle klachten en vragen van je innerlijke leven zijn onderwerp voor een psycholoog.

Soms aarzelen mensen, omdat ze het liefst zelf willen weten wat voor soort klacht ze hebben. Of omdat ze denken dat het niet erg genoeg is. Elke vraag is belangrijk. Laat klachten niet te lang op hun beloop; simpelweg omdat ze dan kunnen verergeren.

In verbinding met denken, voelen en handelen
Als je in verbinding staat met jezelf, ben je beter in staat je te verbinden met een ander. In verbinding staan met jezelf ervaar je als je leven soepel verloopt, als jouw verlangens en wensen voldoende ruimte krijgen. Door te leren aandacht te hebben voor je lichaam en de signalen uit je lichaam, kom je dichter bij je gevoelens in je lichaam en voel je meer hoe het werkelijk met je gaat. Immers je lijf kan niet liegen, je hoofd kan dat wel. Je kunt leren je gedachten te observeren in plaats van ze voor waar aan te nemen. Zo kun je meer bewuste keuzes maken, mede op basis van wat je voelt in je lijf. Als je je meer verbonden voelt met jezelf en met anderen, kun je steviger op je eigen benen staan en lichter door het leven gaan. Verlies je de verbinding met jezelf en/of anderen, dan kan dat leiden tot allerlei psychische en lichamelijke klachten.

Je kunt op mijn praktijk voor zeer verschillende vragen en klachten terecht. Ook al staat jouw vraag of klacht er niet bij, bel  of mail gerust.