Ervaringen van cliënten

Clienten vertellen over hun persoonlijke ervaringen:
Onderstaande reacties versterken mijn geloof om mensen te inspireren om te (leren) vertrouwen op hun gevoel en intuïtie. Het is prachtig om dit groeiproces te mogen ervaren van mensen, die leren dicht(er)bij zichzelf te blijven en zich van daaruit te verbinden met anderen.

“Ik zat met vragen. Wie ben ik? Wat zijn mijn behoeften en welke keuzes moet ik maken wat betreft mijn werk? Waar komt mijn onrust vandaan en waarom vind ik nooit iets goed genoeg van mijzelf? Doordat ik dicht bij mijzelf durf te zijn en verbinding met mijzelf voel, durf ik mij ook met anderen te verbinden. De momenten dat ik tijdens de individuele therapie ruimte kreeg om stil te staan en mijn eigen emoties te doorvoelen, waren zeer verrijkend. Met volle aandacht onderzoeken waar ik mijzelf op dat moment bevond in mijn gevoel. Ik heb meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik weet nu wie ik ben en dat ik mag zijn wie ik ben. Ik heb mijzelf geaccepteerd en voel nu wat mijn eigen behoeften zijn. Ik kan nu makkelijker bepaalde gevoelens terugschuiven naar de ander, zodat ik er zelf geen last van heb. Ik ben veel opener, vooral ook wat betreft emoties. Ik geef anderen complimenten als ik het zo voel. Dit alles bij elkaar geeft hele mooie verbindingen, zowel privé alsook op de werkvloer. Sibylle vind ik zeer professioneel en vakkundig. Verder : respectvol, begrip, empathie, geduld, bemoedigend, uitnodigend, getalenteerd vertaler van emoties en bedoelingen van anderen. Zeer goede fine-tuning, ze vangt veel signalen op en zij heeft een mega goed geheugen. Zij is in staat om tot in de details bepaalde gebeurtenissen of verhalen terug te halen, waarbij ze dan ook nog eens iemands gevoelens op de juiste wijze weet te projecteren, echt kunstig!! Ze is een zeer betrokken therapeut, zonder dat jij jezelf ergens in verliest. Ook bemerk ik bij haar de doorwerking en komt ze vaak nog terug op bepaalde zaken, doordat zij er over nagedacht heeft. Zij  durft als therapeut ook zelf in de spiegel te kijken. Ik vind het ook prettig om bij haar zelf te zien wanneer iets haar raakt, dat voelt erg betrokken en menselijk, terwijl er toch een professionele afstand bewaakt wordt.”
Miriam, (46 jaar)

Ik had vaak last van spanning, hoofdpijn en een opgejaagd gevoel. Ik moest heel veel van mezelf. Ik ben een denker en ik zat heel veel in mijn hoofd. Dat patroon wilde ik graag doorbreken. Ik wou graag terug naar mijn gevoel en leren luisteren naar mijn gevoel. Het luisterend oor van Sibylle; het gevoel hebben dat ik er toe doe en de veilige basis die werd gecreëerd waardoor ik mezelf kon laten zien in therapie hebben me erg geholpen. Ik zit vaker stil gedurende de dag, heb aandacht voor mijn lage ademhaling en dan kan ik er gewoon zijn, ik heb meer rustmomenten op een dag en ga niet meer door (omdat het moet van mezelf), nauwelijks lichamelijke klachten meer, veel meer energie, nauwelijks explosies (boos zijn), ik kan weer terecht bij mijn gevoel, ontspannen gevoel, meer rust in mezelf, mijn partner en ik zijn nu een team, ik deel veel meer over mezelf met de mensen om mij heen, ik mag me van mezelf een dag (of meer) minder goed voelen, ik luister naar mijn lichaam, contact met mijn kinderen is enorm verbeterd, ik vind het nu weer leuk om samen met hen te zijn en leuke dingen te doen, ik geniet er weer volop van. Het meest blij ben ik met deze veranderingen: de rust vinden in mezelf en kunnen luisteren naar mijn lichaam en gevoel. Ik mag er zijn. Sibylle heb ik als heel prettig ervaren. Ze heeft echt naar mij geluisterd, dat was ik niet gewend. Ze was er echt voor mij, en dat was ik ook niet gewend. Ze liet mij altijd in mijn waarde, ze had geen oordeel. Ze stelt kritische vragen op een prettige manier. Ze heeft mij goed geholpen om af te dalen naar mijn gevoel. Mijn gevoel en mijn ideeën mochten er zijn. Ik had dat gevoel enorm nodig en ik vond het heel fijn dat zij deze situatie schiep.  Het gaf mij een heel veilig gevoel. Hierdoor heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en mezelf terug kunnen vinden.
Leonie, (36 jaar, teamleider van een zorgorganisatie)

“Nadat ik mij een keer ’s nachts in mijn slaap verslikt had werd ik tijdens het wakker worden overspoeld door een voor mij tot dan toe onbekend naar gevoel….ik voelde me wegzakken in een soort koude duisternis waardoor ik in paniek raakte. De dagen daarna nam mijn prikkelbaarheid toe, zodanig dat ik geen krant meer kon lezen of het nieuws op de TV bekijken zonder dat ik me slecht ging voelen. Tijdens het begin van mij therapiesessies is veel aandacht geschonken aan mijn prille jeugd, globaal de leeftijd van een tot en met zeven jaar. Sibylle heeft mij toen met behulp van tekenen en familieopstelling als het ware teruggevoerd naar die voor mij onbewuste periode. Alhoewel ik toen nog niet bij het bijbehorende gevoel  kon komen werd het mij wel duidelijk dat er een relatie moest liggen tussen mijn angsten en die onbewuste periode in mijn leven. Langzaamaan lukte het me om dichter bij mijn gevoel te komen en dus ook dichter bij mijn innerlijke kind. Ik heb mijn eenzaamheid en ontreddering uit die periode leren zien. Daardoor ben ik nu in staat om beter met gevoelens van eenzaamheid om te gaan.
Sibylle heb ik ervaren als een warme invoelende vrouw die met twee benen op de grond staat. Ze heeft me op voor mij eenzame momenten de bescherming kunnen bieden die ik als kind zo nodig had maar niet kreeg. En ze maakte duidelijk dat die bescherming tijdelijk was….want ze is goed in staat om me op een respectvolle wijze te confronteren met mijn eigen tekortkomingen! Door haar holistische aanpak van mijn problematiek gaat het veel beter met mij. Voor mij is ze een topper!”
Ferdie, (68 jaar, met pensioen, was leidinggevende bij de politie)

“Na een ongeluk van een naast familielid liep ik vast in mijn leven. Er zat zoveel frustratie en boosheid in mijn lichaam en ik kon hier niet mee omgaan. Ik merkte dat ik vastliep in allerlei levensvragen. Wat mij het meest heeft geholpen is dat ik weer verbinding heb met mijn gevoelsleven.  Ik ben mij bewuster geworden van spanningsopbouw in mijn lichaam. Door de aandacht hiervoor word ik nu niet ineens meer overvallen waardoor ik evenwichtiger in het leven sta. Sibylle heb ik ervaren als een professioneel mens die vanuit warme compassie feilloos aanvoelt waar je staat in je proces en hierbij jezelf nieuwsgierig maakt om te onderzoeken waar hierin je behoeftes liggen”.
Gert, (40 jaar, ICT deskundige)

“Ik was de weg kwijt. Doodmoe en volledig opgebrand. Ik was aan het overleven en had geen idee hoe ik dit kon omzetten in leven. De therapie heeft mij het meest geholpen door telkens weer te werken aan een vraag of probleem in het hier en nu. Dus aandacht geven aan wat er in het hier en nu speelt. Dit betekent gaan voelen, wat dit in mijn lijf doet en vervolgens gaan afpellen. Wat zit er bijvoorbeeld onder die boosheid? Wat zit daar weer onder, net zolang totdat ik zelf voelde dat we bij de kern kwamen. Dat ik vanuit die kern keuzes heb en hoe ik daar in de toekomst mee omga. Mijn belangrijkste veranderingen zijn: ik leef in het hier en nu, ik praat over alles wat in me speelt met  een aantal dierbare mensen om me heen, ik  heb (zelf)vertrouwen  in het  leven en daarmee kan ik meer accepteren dat wat er is en kan ik loslaten wat niet van mij is. Sibylle heb ik ervaren als een wijs, warm, moedig, kalm, respectvol mens en therapeut, (zeker ook met humor), die mij de diepte in kon laten gaan. Zij was de richtingaanwijzer totdat ik het roer weer zelf over kon nemen”.
Geja, (50 jaar, gewerkt in een functie bij personeel en organisatie)

“Ik ben bij Sibylle in therapie gekomen omdat ik door oude overlevingspatronen verstard en versteend ben geraakt in mijzelf. Mijn leven bestaat dan voornamelijk uit vechten, controle en geldingsdrang om te bewijzen dat ik besta. Dit kost zoveel energie dat ik tegen overspannenheid aanzit.
In de therapie heb ik mogen verwerken en rouwen. Mijn beschadigde kind heeft eindelijk mogen voelen en spreken. Dit heeft mij bij mezelf gebracht en mij bewust gemaakt van een kleurrijke binnenwereld waar pijn en blijdschap samen mogen leven. Ik ben milder naar mijzelf en anderen, maar durf mij ook zelfbewuster uit te spreken. Ik voel mij een completer mens.
Sibylle is glashelder en transparant. Als je gerustgesteld of gered wil worden ben je aan het verkeerde adres. Haar grootste kwaliteit ervaar ik in het kunnen confronteren met een liefdevolle onderstroom. Sibylle laat je je eigen proces dragen waar nodig, daar ben ik sterker van geworden. Maar ze zal je ook ondersteunen als je op je kwetsbaarst bent”. 
Sylvia,  (53 jaar, kunstzinnig coach i.o.)

“Ik heb me aangemeld met depressieve gevoelens, slaapproblemen, niet kunnen verwerken van mijn scheiding. De therapie heeft me het meest geholpen doordat ik mezelf beter begrijp, ik meer compassie voor mezelf kan opbrengen en daardoor duidelijker heb wat ik graag wil en hoe ik dat beter kan aanpakken. Sibylle is een kundige en prettige vertrouwenspersoon, waarmee ik een band hebben kunnen opbouwen en mijn problemen en aandachtspunten heb durven en kunnen aankijken en aanpakken”.
Femke (41 jaar, dierenarts)

“Ik was een hoofdmens en was in gevecht met het lichaam dat niet mee wilde werken. Ik was gestold en wilde graag weer vloeiend zijn. Ik heb geleerd  dat het lichaam altijd gelijk heeft en ook wat die lichaamssignalen eigenlijk betekenen. Wanneer ik naar het lichaam luister dan helpt het mijn hoofd om de juiste beslissingen te nemen. Daarbij helpt de connectie tussen hoofd en lijf me ook om meer verbintenis te voelen met  andere mensen. Ik hoef minder met de handrem op te leven omdat ik nu meer in staat ben om alle indrukken te plaatsen en te verwerken. Lichaam en geest worden minder overweldigd. Sibylle heb ik ervaren als een competente, warme therapeut die over het algemeen goed is afgestemd op wat ik nodig heb. Soms betekent dit een por en een prik om me wakker te krijgen, maar meestal is dit een empathische, betrokken begeleiding om me verder te helpen in mijn ontwikkeling”.
Lorette, 48 jaar, beleidsmedewerker kunst, studeert religiewetenschappen
“Ik ben in therapie gekomen met het probleem dat ik niet om kon gaan met mijn eigen gevoelens en die van andere mensen. Ik kon daarnaast moeilijk mij zelf zijn het gezelschap van anderen. De therapie heeft mij doen ervaren wat mijn eigen gevoelens zijn en waar ze vandaan komen. Nu snap ik tenminste waarom ik soms op een bepaalde manier reageer en welke patronen daar een rol in spelen. Ik kan en mag mijn eigen gevoel gelukkig weer voelen en kan daardoor veel beter met de gevoelens van anderen overweg. Sibylle is een fijne therapeut. Ze is empathisch maar kan ook kritisch zijn wanneer dat je vooruit kan helpen. Haar aanpak is gebaseerd op een duidelijke visie die je in alles terug voelt”.
Rob, (32 jaar, Consultant)
 “Ik wilde minder wiebelen, meer staan en me stevig voelen in wat ik meemaak. Ik wilde meer ruimte voelen om ook andere levensvragen te kunnen beantwoorden en uitvoeren. Ik wilde het gevoel ervaren dat ik de ballen die ik had, zou kunnen hooghouden en dat ik er nog een paar ballen aan toe kon voegen mocht dat nodig zijn. Die ruimte ervaarde ik al langere tijd niet meer. Door bij mijn angsten stil te staan en ze te ervaren durf ik mijn gevoelens nu toe te laten. Door verschil te maken in het volwassen-deel (in mijzelf) en kind-deel(in mijzelf) in reacties of gevoelens heb ik meer zicht en bewustzijn gekregen op het waarom van mijn reacties en gevoelens. En hierdoor heb ik ook veel ballast uit het verleden op kunnen ruimen waardoor er meer ruimte is ontstaan om nieuwe ervaringen op te doen en positiever en blijer in het leven te staan. Mijn gedachtes zijn veel rustiger, ik denk niet meer 10 stappen vooruit en ik kan veel meer in het moment en meer flexibel omgaan met wat ik tegenkom. Het perfectionisme is veel minder aanwezig, mijn gevoel van constant moeten zorgen voor een ander is niet meer prominent aanwezig (is nu een keuze) en het gevoel dat ik niet gezien of gehoord wordt, dat niemand mij snapt en dat ik alles alleen moet doen is weg. Ik durf mijn gevoel veel beter te delen en ik kan veel beter bij mij zelf blijven waardoor ik me ook minder druk hoef te maken om wat de ander denkt of voelt of gaat doen. Ik kan hierdoor beter mijn grenzen voelen en aangeven en hierin bewust keuzes maken. En ik vertrouw op mijzelf,dat ik het aankan en dat ik mijzelf heb; het meest waardevolle wat er is. Kortom ik voel me veel vrijer en blijer. Sibylle vond ik als therapeut erg prettig. Ondersteunend, begripvol en sensitief als ik dat nodig had, maar ook kritisch, duidelijk en uitdagend als dat nodig was. Ik voelde me veilig, voelde me gehoord maar ik had ook het gevoel dat ze wist wat ze deed. Ik kon er op vertrouwen dat ze genoeg kundigheid in haar vakgebied had ontwikkeld. En ik vond het prettig om te ervaren dat ze gelooft in de kracht van een persoon om zijn/haar eigen pad te kunnen lopen en dat ontwikkeling altijd mogelijk is. Ik had geen betere keus kunnen maken!”
Carien, (  32 jaar, GZ-psycholoog)
“Ik ben in therapie gekomen, omdat ik in een turbulente tijd leefde: verstoringen in relatie, familie werk, kinderen, ziekte. Ik ervaarde geen vaste grond meer en was daarbij nauwelijks emotioneel aanwezig. Ik was aan het overleven in plaats van te leven: broos, dolend, kwetsbaar. De therapie heeft mij geleerd hoe ik mijn kwetsbaarheid kan tonen, om mijn eigen wortels te vinden, en hoe ik kan afdalen in mijzelf  en dat ik milder mag zijn voor mezelf. Ik heb Sibylle ervaren als een ervaren, kundige duidelijke, liefdevolle therapeute, die de verschillende talen van mannen en vrouwen en de verschillende gevoelsniveaus van mensen verstaat. Zij staat dicht bij je in je proces en geeft je de tijd die je nodig hebt”.
Hesther (46 jaar, reïntegratieconsulent)
“Jaren geleden ben ik in contact gekomen met Sibylle, wat gepaard ging met veel weerstand. Ik was een en al boosheid, oordelend en veroordelend bezig. Ik blies me op en joeg iedereen tegen me in het harnas en dan nog niet begrijpen dat ik degene was die de sleutel in handen had om te veranderen. Gevoelens van mildheid, compassie en mededogen kenden ik niet, niet naar de ander en niet naar mijzelf. Langzaam aan in de veilige omgeving en de steun en de erkenning die ik kreeg van Sibylle en de groepen waarin ik mee deed en onderdeel van was, leerde ik mezelf beter te kennen. Met vallen en opstaan. Nu heb ik af en toe nog ondersteuning nodig, net als ik denk “nu weet ik het” dient zich weer iets aan waar ik geen raad mee weet en dan kom ik toch weer bij Sibylle terecht. In de veilige omgeving van het hier en nu jezelf kunnen zijn en even weer de goede richting op geduwd worden”.
Ineke, (48 jaar, psychiatrisch verpleegkundige)

“Ik heb mij met angsten en dwanghandelingen bij de praktijk gemeld. Sibylle heeft mij inzicht gegeven waarom ik bang ben en hoe ik het beste ermee om kan gaan. Middels de therapie heb ik meer eigen liefde, zelfvertrouwen en heb ik meer innerlijke rust gevonden. Tijdens de therapie was Sibylle een warme en professionele begeleider. Gaf ruimte wanneer nodig en hielp op de goede momenten”.
Koen (osteopaat, 35 jaar)

“Toen ik me aangemeld had op de praktijk voelde ik me gejaagd en liep ik vast in allerlei dingen. Nu heb ik meer rust in mezelf gevonden. Ik loop niet meer vast maar kan breder kijken naar oplossingen en mijn eigen ik hierin. De therapie heeft mij het meest geholpen met het meer inzicht  krijgen in mijn eigen denken en handelen. Ook kreeg ik zicht op mijn projecties op anderen vanuit eerdere situaties in mijn leven, die gaan over oud zeer. Hier durf ik nu ook naar mezelf te kijken. Niet iedereen is perfect en ik zelf zeker niet. Mijn perfectionisme is niet meer zo op de voorgrond. Ik leg de lat voor mezelf niet zo hoog. Ben eerder tevreden met mezelf.Ik kan dingen makkelijker naast mij neerleggen. Sibylle heb ik ervaren als betrouwbaar, invoelend en geduldig en profesioneel.”
Chantal, 37 jaar, doktersassistente

“Ik ben bij Sibylle gekomen, nadat ik emotioneel was vastgelopen doordat er erg veel gebeurd was de laatste jaren. Door de juiste vragen en opmerkingen zag ik in waarom ik mij zo emotioneel voelde. Sibylle heeft mij vaak de ogen geopend. Ze heeft mij geleerd om weer op mijn gevoel te vertrouwen en dat het goed is zoals ik ben. Sibylle is een rustige, begripvolle en empathische vrouw. Ze is in haar werk geduldig, meedenkend en verdiepend.”
José, (58 jaar, verpleegkundige)

“Mijn energielevel was 0, ik wist niet hoe ik de dagen moest doorkomen en soms was uit bed gaan en de dag starten een enorm zware klus. Ik wist totaal niet meer wie ik was (ik weet dat nu beter, ben er nog niet, maar het gaat de goede kant op) en wat ik nu wilde met mezelf en mijn leven (ook dat begint vorm te krijgen). Het leven voelde voor mij zeer sterk als: is dit nou alles? Hetgeen mij het meest geholpen heeft zijn de inzichten in de dingen, die ik zelf doe en hoe ik die anders kan doen, waardoor ik goed voor mezelf zorg en bij mezelf kan blijven. Daar ben ik nog niet klaar mee, maar dat heb ik al wel grote stappen in gemaakt. Mede door de inzichten, die ik kreeg, begreep ik ook soms ineens waarom mijn ouders de dingen deden, zoals ze deden. Sibylle heb ik ervaren als een sterke, lieve vrouw, die haar vak uiterst goed verstaat en daadwerkelijk met mij meeleeft en ook medeleven betuigt. Soms botste het of knetterde het tussen ons, maar daar heb ik veel van geleerd.”
Saskia, 29 jaar,  Lidmaatschapsadviseuse

“Ik ben bij Sibyle terecht gekomen in verband met verwerkingsproblemen in verband met een recente scheiding en de daarna ontstane zwangerschap bij mijn ex-man. Dit bracht een boel verdriet, ellende, onzekerheid, falen, eenzaamheid en schuldgevoel met zich mee. Wat Sibylle mij leerde is dicht bij mijzelf te blijven. Hoe voelt iets voor mij? Waar voel ik mij goed bij. Maar ook een pas op de plaats maken: wat gebeurt er, wat vind ik hiervan, wat voel ik hierbij en dan pas: wat doe ik hiermee en misschien ook wel: moet ik er wel iets mee? Sibylle heeft mij in  de therapie ook geholpen met het uiten van emoties. Soms was ik geblokkeerd en zat ik op slot; verstikt in mijn verdriet. Door haar warme blik en empathische houding lukte het mij mijn tranen te laten lopen en daar was ruimte voor. Daar werd de veiligheid voor geboden. Ik voel me me weer meer en meer regisseur van mijn eigen leven. Sta steviger in mijn schoenen en ben een stabieler persoon geworden. Ik voel me sterk en krachtig, kortom: ik heb de grip weer terug op mijn leven”.
(Maria, 45 jaar, verpleegkundig specialist) 

“De therapie was voor mij een persoonlijke ontdekkingstocht die me dichter bij mezelf heeft gebracht. Door te beleven en te ervaren heb ik dingen uit het verleden kunnen loslaten. Door lichamelijke en geestelijke opluchting heb ik ruimte voor mijn eigen belevingen, gevoelens en meningen kunnen creëren. Ik heb ontdekt wat het inhoudt en hoe het voelt om trouw te zijn aan mezelf en mijn gevoelens en gewaarwordingen toe te laten en hiervoor op te komen. Ik heb geleerd dat verdriet, boosheid en eenzaamheid net zo bij mijn leven hoort als blijdschap, tevredenheid en geluk. Het mag er allemaal zijn”.

Sibylle heb ik in mijn proces als waardevolle ondersteuning ervaren, zonder hierin te bepalend te zijn. Richting gevend, zonder sturend te zijn. Hierdoor werd het mijn eigen, persoonlijk proces. Bij Sibylle heb ik in een veilige en warme omgeving de nodige oefenruimte gevonden om me uit te proberen in wie ik ben. Ik heb een stevige basis opgebouwd voor het hier en nu en mijn toekomst”.,
Ulrike (31 jaar, fysiotherapeut en psycholoog)

“Ik liep vast in relaties met mijn dierbaren, zocht naar een dieper en hechter contact met hen. Door inzicht in mijzelf, onderkennen van jarenlang opgebouwde patronen, het beleven van mijn blokkades en het ervaren van hoe het ook (anders) kan zijn, ben ik nu in staat tot een contact waarbij ik mezelf kan zijn en blijven. Door Sibylle’s empathisch vermogen, meebeleven in mijn blokkades en confronterende stijl heeft zij mij geholpen anders in het leven staan”.
Robert (48 jaar, natuurkundige)

“Toen ik me aangemeld had in de praktijk voelde ik me gejaagd en liep vast in allerlei dingen. Nu heb ik meer rust in mezelf gevonden.Lichamelijk heb ik minder klachten en ben ik veel beter in contact met mijn lijf. Ook kan ik emoties veel beter laten binnenkomen en tonen. Ik luister naar mijn lijf welke signalen worden er afgegeven en handel hier ook naar. Sociaal heb ik meer diepgang in relaties, keuzes gemaakt in met welke sociale contacten ik wel en niet wil doorgaan. Ik loop niet meer vast maar ik kan breder kijken naar oplossingen en mijn eigen ik hierin. In de therapie heeft mij het meest geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eigen denken en handelen. Met name hoe ik in situaties op anderen projecteer. Hier durf ik nu ook naar mezelf te kijken. Niet iedereen is perfect en ik zelf zeker niet. Mijn perfectionisme is niet meer zo op de voorgrond. Ik leg de lat voor mezelf niet meer zo hoog. Ik ben eerder tevreden met mezelf. Ik kan dingen makkelijker naast mij neerleggen. Sibylle heb ik ervaren als krachtig , betrouwbaar, invoelend en geduldig en professionee”l.
Chantal, doktersassistente, 38 jaar

“Iedere cliënt is uniek en krijgt m.i. een uniek traject, waarbij de cliënt centraal staat. Sibylle gelooft in de kracht van haar cliënten. Sibylle kijkt naar de mens, die tegenover haar zit en wat die mens nodig heeft. Aan de andere kant doet zij ook een groot beroep op de cliënt zelf. Ze is deskundig, breed opgeleid, geduldig, open, empatisch, liefdevol, echt, eerlijk, duidelijk professioneel, humoristisch, grappig en warm. Genoeg kwaliteiten, diversiteit, professionaliteit en menselijkheid om in vertrouwen mezelf te openen. “. Ria (53 jaar, ziekenverzorgende) 

“We hebben samen naar de juiste balans gezocht. Sibylle kijkt heel precies hoe ze mensen verder kan helpen het juiste te vinden vanuit liefde. Voor mij komt ze altijd met het juiste en ik vind haar heel invoelend. Sibylle schept een veilige omgeving, waarin ik kan uitwerken wat ik wil, en ze daagt mij uit om ook verder te kijken dan dat”.
Maarten (23 jaar, student Communicatie wetenschappen)

“Ik voelde een  een warme, veilige en vertrouwde sfeer, waar ik mijn gevoelens goed kon ontladen. Ik heb hier een plek gevonden, waar ik altijd terecht kon met mijn verhaal, mijn frustraties, mijn emoties. Ik voelde me gesteund, kreeg een ander perspectief voorgehouden en ik werd in mijn waarde gelaten. Ik vind Sibylle, invoelend, gevoelig en menselijk. Zij is kundig op meerdere gebieden, is sturend waar nodig en liefdevol/zorgzaam waar gewenst. Zij bewaakt de grote lijn in een therapie goed, is confronterend en respectvol. Bij vlagen was ik in verwarring en gefrustreerd en bij Sibylle voelde ik dat het goed zou komen”.
Goran (38 jaar, WMO-consulent) 

“Ik was volledig vastgelopen in mijn werk, mijn energieniveau was erg laag. Ik wist niet hoe ik verder moest. Het teruggaan naar het kleine meisje en van daaruit weer opbouwen naar volwassene heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn persoon en hoe ik verder kan. Bij Sibylle heb ik me zeer begrepen gevoeld in het teruggaan naar het kleine meisje en ook het weer begeleiden naar de volwassene: het voelde voor mij als juist, het klopte”.
Christa, ( 56 jaar, verpleegkundige)

“Wat mij bij Sibylle erg aanspreekt is haar warmte en betrokkenheid. Sibylle is een hele menselijke therapeut. Ze zegt niet alleen dat ik mijzelf mag zijn; ze laat mij als cliënt echt ervaren dat ik er mag zijn en dat het goed is, zoals ik ben, dat vind ik heel uniek. Verder heeft zij een diversiteit aan verschillende therapievormen en zij sluit goed aan bij mij als cliënt. Juist vanuit het lichaamswerk zijn processen in mijn gevoelsleven teweeg gebracht, die nodig waren om mijn gevoelens toe te laten, te durven voelen en zodoende in mijn kracht te staan. Wat ik ook erg prettig vond was dat zij met mijn instemming mijn man uitnodigde om inzicht te krijgen in mij en onze relatie”.
Wendy (44 jaar, ontwikkelingspsycholoog)

“Sibylle heeft een warme persoonlijkheid en een heldere visie. Ze is eerlijk en goed geaard. Ze prikt goed door dingen heen. Ze gaat echt een band aan met de persoon, schuwt geen weerstand, doet haar werk bevlogen en bezield. Ze heeft een holistische visie, spreekt zowel mannen- als ook vrouwentaal. Ze heeft veel inlevingsvermogen en staat met 2 benen op de grond.  Naast een goede analyse kan ze mensen tools meegeven om hun opgedane inzichten in de praktijk te brengen. Door mijn therapieproces ben ik rustiger geworden, voel ik mij minder alleen staan, ik ben aangescherpt, voel me gesteund, heb mijn eigen processen weer helder en heb weer meer mijn eigen perspectief “.
Rinske (36 jaar, beleidsmedewerkster)

“Ik was iemand, die alleen maar analyseerde, beredeneerde en rationele argumenten gebruikte om anderen te overtuigen van mijn gelijk. Ik wilde alleen maar sturen en had vooraf al helemaal duidelijk waar ik wilde uitkomen ongeacht wat de ander er van vond. Dit alles werd teruggebracht naar de vraag hoe ik me hier eigenlijk onder voelde. Door de verscheidenheid in therapievormen, waaronder lichaamswerk, ben ik in staat gesteld mezelf te vinden in mijn gevoel, op een manier waar ik me veilig bij voelde. Haar  vertrouwen in mij heeft me het vertrouwen gegeven op weg te gaan. Ik durfde over alle drempels, bergen en dalen op zoek naar mezelf, naar waar ik thuis ben. Er hoefde geen punt meer te zijn van ‘daar moet ik uitkomen’. Daar waar ik uitkom is de plek vanwaar ik ook weer vertrek. Ze heeft me met haar lichaamswerk leren luisteren naar mijn lijf, met haar vragen leren inzien hoe ik mezelf verschool achter mijn rationele gedachten. Daarbij heeft Sibylle me goed begeleid en opgevangen, maar mocht ik zelf de richting zoeken.”
Marleen (54 jaar, leidinggevende zorginstelling)

“Dingen in perspectief plaatsen, nergens om heen draaien, dat werkt verfrissend. Soms is het irritant, omdat ik als cliënt dit misschien niet altijd wilde horen, maar het is nodig en heeft mij verder geholpen. Ik vind het vertrouwd bij Sibylle. Het brede aanbod en de ervaring van Sibylle hebben mij heel goed geholpen.”
Milou (26 jaar, technisch geneeskundige)

“Sibylle ervaar ik als direct en als een therapeut, die het therapieproces bij mij als cliënt neerlegt. Sterk en onderscheidend vind ik het lichaamswerk dat ze op haar praktijk geeft. Ik heb vertrouwen in haar. Een puur traditionele psycholoog sluit bij mij niet aan”.
Victor (34 jaar, technicus UT)

“Enorm veel geduld, grote betrokkenheid, inzet, veel liefde, eerlijkheid, confrontatie en flexibiliteit hebben mij verder geholpen. De sfeer op de praktijk is warm en geeft een gevoel van veiligheid. Hierdoor en door haar methodieken weet Sibylle de kern van de een cliënt te bereiken”.
Sabine (41 jaar, gewerkt binnen personeel en organisatie)

“Sibylle is open en transparant. Haar menselijke kant, haar doortastendheid en invoelendheid (waardoor ik niet kon escapen) hebben mij geholpen. Verder was de meditatie prettig voor de rust en is lichaamswerk belangrijk voor mij geweest.
Petra, (44 jaar, fysiotherapeut)

Ik kwam bij de psychologenpraktijk ivm woede en verdriet door heftige situaties uit het verleden. Ik heb geleerd om weer naar mijn gevoel te luisteren en dat dat het belangrijkste is. Ik heb veel dingen los kunnen laten waardoor ik nu heel anders en veel rustiger en positiever in het leven sta. Ik heb Sibylle als een rustige therapeut ervaren die op het goede moment de goede vragen stelt en ook echt diep gaat. Dat was wat ik nodig had. De therapie is voor mij een positieve ervaring geweest.
Florieke, (29 jaar, verzorgende IG)