Ervaringen van cliënten

Clienten vertellen over hun persoonlijke ervaringen:
Onderstaande reacties versterken mijn geloof om mensen te inspireren om te (leren) vertrouwen op hun gevoel en intuïtie. Het is prachtig om dit groeiproces te mogen ervaren van mensen, die leren dicht(er)bij zichzelf te blijven en zich van daaruit te verbinden met anderen.

Cliënten vertellen:

Lotte  (33 jaar, HRM manager) kan weer bij haar gevoel komen
“Toen ik na een burn-out al bijna een jaar thuiszat kwam ik tot de conclusie dat ik aan mezelf moest gaan werken, om niet nog eens in diezelfde situatie terecht te komen. Ik wist ergens dat er een dieperliggende oorzaak was, maar had deze altijd weggestopt. Ik zag mezelf als heel nuchter en rationeel en op de website van Sibylle las ik allerlei ervaringen over gevoel en over je innerlijke wereld die zo ver van me af stonden dat ik dacht, daar moet ik zijn. In het begin van de therapie voelde ik dus eigenlijk niks met mijn lijf. Ik was vooral druk bezig om de vraag ‘wat voel je?’ met mijn hoofd te beantwoorden. Toen dacht ik, verrek, voelen die je natuurlijk niet met je hoofd. Van Sibylle kreeg ik oefeningen aangereikt die mij gaandeweg hielpen met bewustwording van mijn lijf, gevoel, emoties, behoeften en intuïtie. Sibylle stelde vragen op een zachte en open manier een creëerde hiermee een vertrouwde omgeving, waar ik me veilig voelde om mijn verhaal te doen en me steeds meer kwetsbaar durfde op te stellen. Inmiddels kan ik dieper in mezelf afdalen en heb ik geleerd dat gevoel af en toe gewoon gevoeld wil worden. In mijn dagelijks leven heeft dit ervoor gezorgd dat ik emotioneel meer balans ervaar, ik steviger op mijn eigen benen sta, me meer bewust ben van mijn lijf en hiernaar luister en dat ik eindelijk wat meer rust in mijn hoofd heb. Het heeft me veel inzichten en handvatten gegeven die me doen vertrouwen dat ik hiermee verder kan”.

Denise, (29 jaar, POH-GGZ), kon meer met zachte ogen en vanuit liefde naar zichzelf kijken
“Ik ben met de volgende problemen in therapie gekomen: vermoeidheid, steeds vastlopen in dezelfde patronen, grenzeloos gedrag (veel zorgen voor anderen behalve voor mezelf). Wat mij het meest heeft geholpen is het met zachte ogen en vanuit liefde te leren kijken naar mezelf. Daardoor heb ik mezelf leren opvangen wanneer er moeilijke/pijnlijke emoties naar boven kwamen die verwerkt moesten worden. Ik voel me nu veel vrijer. Ik heb de therapeut als stabiel, wijs en oordeelloos ervaren. Daardoor voelde het voor mij veilig om me open te stellen”.

Willemijn, 41 jaar, Psycholoog, hervond meer balans, leerde beter voor zichzelf te zorgen door te luisteren naar haar lijf èn hoofd
“Ik klopte bij de praktijk van Sibylle aan toen ik de balans tussen werk en mijn gezin en sociale leven kwijt aan het raken was. Ik probeerde alle ballen hoog te houden maar ik leek overal grip te verliezen. Ik probeerde buitenshuis mooi weer te spelen maar thuis was ik erg emotioneel en niet echt bereikbaar en aanwezig. Door aan de slag te gaan met Sibylle maar ook in de groepstherapie, kwam er langzamerhand rust, begrip, inzicht, zorgzaamheid, herkenning en acceptatie. Ik ben veel bewuster van mijn hoofd, mijn lijf, mijn denken en mijn voelen in het hier en nu. Sibylle heeft me daarbij steeds laten stilstaan waardoor ik beter naar mijzelf heb leren kijken, naar mezelf heb leren luisteren en voor mezelf heb leren zorgen. Ze kan geruststellen en relativeren. Ik heb leren stilstaan bij mijn lijf en bij wat ik voelde in mijn lijf en geleerd om mijn ervaringen meer onder woorden leren brengen. Ik heb een lijf èn een hoofd. Ik vind Sibylle een fijne therapeut en ik heb haar ervaren als steunend en kritisch. Ze heeft me veel inzichten gegeven en me geholpen met vertalen en verhelderen van mijn eigen gevoelens en gedachten in de groepstherapie”.

Leonie (28 jaar, functioneel beheerder (HRM), zet zichzelf meer op de eerste plaats en voelt zich stevig op haar eigen benen staan
“Na lange tijd kon ik eindelijk mijn burn-out onder ogen zien en heb ik mij aangemeld bij de praktijk van Sibylle. Ik had heel veel lichamelijke klachten waarvoor ik het liefst een medische verklaring wilde, maar die was er niet. Toen mijn huisarts aan gaf dat ik een burn-out kon hebben en ik mijn eerste afspraak bij de POH had gehad, zag ik dit in. Dit kon niet langer en ik had meer diepgang nodig. Ik heb bewust gekozen voor een particuliere psycholoog, zodat de mens centraal wordt gesteld en de behandeling hierop wordt aangepast. En tot op de dag van vandaag ben ik blij met deze keuze. Sibylle werkt niet vanuit een vaststaand protocol; ze kijkt naar jou wat jij op dat moment wenst nodig te hebben. Dit vond ik soms lastig, omdat ik van de duidelijkheid en structuur ben, maar daarom had ik in deze therapie juist wat te leren. Want zo gaat het in het echte leven ook. Deze combinatie maakt dat ik de therapie van Sibylle uniek vind. Daarnaast laat zij je echt beleven op lichamelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel vlak. Door deze belevenis is het heel echt en hoefde ik in mijn hoofd geen dingen op een rijtje te zetten, voor dit laatste was overigens ook geen ruimte haha… De therapie heeft gemaakt dat ik tegenwoordig mijzelf op de eerste plek zet en ik op eigen benen kan staan. Ik heb Sibylle ervaren als een therapeut die jou spiegelt op een zachte en vriendelijke manier. Daardoor voelde het voor mij heel veilig en durfde ik de ervaring aan te gaan, waardoor ik vervolgens met een opgelucht en opgewekt gevoel naar huis ging. Door deze manier van werken durf ik nu het proces met mijzelf aan te gaan en ben ik mijn eigen therapeut geworden. Sibylle is respectvol, meelevend, inlevend en zij heeft kennis van zaken. Haar kracht is onder andere dat haar interesse heel breed is. Evenmin zo belangrijk is dat ze over humor beschikt en dat zij de realiteit niet uit het oog verliest. Tot slot vond ik het fijn dat Sibylle zo af en toe ook iets van haar zelf liet zien, waardoor ik in zag dat zij ook een persoon is”.

René ( 56 jaar, Verpleekundige en kwaliteitszorg in verpleeghuis)
“Vastgelopen in mijn relatie van 35 jaar, hiermee geconfronteerd door mijn huidige ex vrouw, Ik was flink verwijderd van wie ik ooit was en ontdek ik mezelf weer langzaam. Door inzichten en door het benoemen en doorleven van gevoelens ben ik nu weer op de weg om mezelf te kunnen en te durven zijn.  Sibylle is hierbij een baken waarbij je je zelf kunt zijn en die de mij de nodige handvaten heeft aangereikt om tot zelf inzicht te komen en vanuit daar te veranderen. En ook om milder naar jezelf te kijken”.

Laura, 29 jaar docent, was overwerkt en voelt zich meer zelfverzekerd
“Ik was erg somber, wilde niet meer mijn bed uit en vond alles nutteloos. Ik voelde me vooral heel leeg en was heel erg op zoek naar waar dit vandaan kwam, of wat er met me aan de hand was. Ik was overwerkt en mezelf nogal kwijt. Het meest heeft mij geholpen dat ik mijn gevoel kon uitspreken, en dat ik dit ook buiten therapie om, meer durf te doen. Daarnaast ben ik mij bewuster geworden van hoe ik naar mijzelf kijk en durf ik meer eerst aan mezelf te denken. Ik voel me zelfverzekerder. Sibylle heb ik ervaren als prettig. kritisch, maar ook begripvol. Ze weet waar  ze het over hebt. Ze stelt de juiste vragen en ziet snel de kern van het probleem. Dankzij haar hulp en vragen die ze stelde, vallen/vielen de puzzelstukjes op z’n plek”.

Marco (29 jaar, ICT deskundige) moest door zijn pijn heen te gaan om weer te kunnen groeien en genieten: hij kan nu weer met compassie naar zichzelf kijken
“Een jaar geleden ging het slecht met mij, al heeft het even geduurd voordat ik dat zelf zag. Door gebeurtenissen op het werk en vervolgens in ons gezin, waren bij mij oude dingen uit het verleden geraakt. Het was een verwarrende periode met veel en heftige emoties. Ik kan er nu gelukkig op terugkijken als een periode, die blijkbaar nodig was om als mens door de pijn heen te gaan en weer een stapje te groeien. Ik heb in deze periode veel steun ondervonden van Sibylle. Alles wat ze op haar website schrijft over zichzelf of wat cliënten hebben ervaren is waar en heb ik zelf mogen ervaren. Wat ik het meest meeneem zijn haar compassie en steun, waardoor ik ook geleerd heb met compassie naar mezelf te kijken en weer vertrouwen te hebben in de toekomst.”

Chandra (46 jaar, makelaar), groeide in zelfacceptatie en vertrouwen
“Door de gesprekken met Sibylle heb ik vooral weer ordening gekregen in mijn eigen belevingswereld. Ze was een bijzonder klankbord, waar ik mijn ervaringen en ideeën tegenaan kon houden. Ze verdiepte zich werkelijk in mij en mijn problematiek en reageerde daar open en liefdevol op. Ze volgde mij, waarmee ik kwam en dat gaf mij een ruim gevoel. Ik durfde daardoor ook mezelf eerlijk en authentiek te uiten, als ik iets niet fijn vond en daar ging zij heel goed mee om. En daar waar nodig kon ze mij een spiegel voor houden, die me confronteerde, maar hierin was ze nooit aanvallend, bedreigend of beoordelend. Meer en meer kon ik mezelf met mijn lichte zijden en schaduwzijden accepteren en is mijn vertrouwen in mezelf gegroeid. Hier ben ik blij om. Ik heb haar leren kennen als een professionele en ook bevlogen psychologe en therapeut”.

Marjolein (41 jaar, verpleegkundige), kon haar oude pijn helen
“In de periode dat ik bij Sibylle in therapie zat, heb ik haar als een positief mens ervaren. Positief in de zin dat zij op eerste plaats als mens aanwezig was in onze therapeutische gesprekken, voortdurend vergezeld van haar veelzijdige professionaliteit als psychologe, als gestalttherapeut, lichaamswerktherapeut en creatief therapeut. Haar kennis, haar deskundige ervaring en haar realistische visie functioneerden als een rode draad in onze gesprekken waarbij zij me naast veel bewustzijnsontwikkeling ook praktische handvatten gaf, die ik in mijn dagelijks leven en werk kon inzetten. Hierdoor had ik (en heb) ik voortdurend het gevoel, de ervaring en de beleving dat ik in een lerende groeiende fase zit. Wat voor mij een belangrijk gegeven is geweest gedurende het traject, is het feit dat zij gelijkwaardig naast mij stond, op me afstemde, waardoor ik mijn diepe kwetsbaarheid en gekwetstheid in mijn leven aan Sibylle durfde toe te vertrouwen. Zo kon mijn oude pijn helen. Ik ben er dankbaar voor dat ik haar in mijn leven heb mogen leren kennen. Dankbaar voor deze lichtgevende en holistische lantaarn, die zij constant bij lichtte op mijn weg naar bevrijding”.

Saskia (32 jaar, verzorgende), kan nu beter voor zichzelf zorgen.
“Mijn energielevel was 0, ik wist niet hoe ik de dagen moest doorkomen en soms was uit bed gaan en de dag starten een enorm zware klus. Ik wist totaal niet meer wie ik was (ik weet dat nu beter; ik ben er nog niet maar het gaat de goede kant op) en wat ik nu wilde met mezelf en mijn leven (ook dat begint vorm te krijgen). Het leven voelde voor mij zeer sterk als; is dit nou alles? Hetgeen mij het meest heeft geholpen zijn de inzichten in de dingen die ik zelf doe en hoe ik die anders kan doen waardoor ik goed voor mezelf zorg en bij mezelf kan blijven. Daar ben ik nog niet klaar mee maar daar heb ik al wel grote stappen in gemaakt. Mede door de inzichten die ik kreeg begreep ik ook soms ineens waarom mijn ouders de dingen deden zoals ze die deden.
Sibylle heb ik ervaren als een sterke, lieve vrouw die haar vak uiterst goed verstaat en daadwerkelijk met mij mee leeft en ook medeleven betuigd. Soms confronteerde ze en daar heb ik veel van geleerd. Daarin bleef ze erg integer en gaf ze mij de ruimte mezelf te onderzoeken”.

Nathan (37 jaar) was vreemdgegaan en wilde heel graag zijn relatie redden
“Ik ben gekomen met de vraag waarom ik doe wat ik doe. Ik ging vreemd en wilde dit van binnen niet doen, maar deed het wel. Therapie heeft mij laten zien dat er een deel in mij onrustig was en op zoek ging naar avontuur. Dit deel was ontstaan door gebeurtenissen in het verleden. Ik mocht bewust worden van dit moment uit mijn verleden en dit opnieuw doorleven, maar nu onder begeleiding en met de kennis van nu. Sibylle heb ik als therapeut ervaren als vrij van een oordeel en ze voelt als veilig. Ze kan de juiste vragen stellen en doorvragen waar de oplossing zit. Ze is voor mij een levensveranderaar.”

Paula (62 jaar, huisvrouw en mantelzorger), voelt zich vrijer en blijer, ook weer in haar relatie
“Ik ben in therapie gegaan omdat ik helemaal vastliep in de relatie met mijn partner en ook wilde ik mezelf graag beter leren begrijpen. Wie ben ik en hoe zit ik in elkaar. Wat mij het meest geholpen heeft in de therapie is dat ik in het moment zelf mag/kan/durf te voelen en ervaren wat er gaande is in mij. Stilstaan bij en durven kijken naar wat de dingen met mij doen van binnen. De inkijkjes in mezelf hebben mij veel gebracht. Een heel mooi en bevrijdend proces van bewustwording, waardoor ik met hele andere ogen naar mezelf, mijn partner en mijn omgeving ben gaan kijken. Ik ben een blijer en vrijer mens geworden. Sibylle heeft mij heel zorgvuldig, zonder te oordelen, invoelend en op liefdevolle wijze geholpen zelf mijn weg hierin te vinden”.

Saskia, 48 jaar, durfde niemand meer te vertrouwen
“Ik kwam in therapie met de gewoonte om alles alleen te willen doen, (de controle houden) niemand durven vertrouwen (kwetsbaarheid). De therapie heeft mij het meest geholpen als een klankbord. Behulpzaam daarbij was de feedback en vooral de “erlebnis momenten” na de wekelijkse doorwerking van de therapie in mijn innerlijke proces, dat zich bij mij afspeelde. De therapeut heb ik ervaren als prettig, sturend, afvragend, triggerend en soms vasthoudend om mij ergens echt bij stil te laten staan”.

Marion (52 jaar, winkeleigenaar), kreeg haar leven weer op de rit
“Ik was het contact met mezelf al te lang kwijt. Ik was onrustig, voelde me nergens echt prettig. Het leven was me veel te oppervlakkig. Echt (wezenlijk) contact, daar was ik naar op zoek, zowel met mezelf als met anderen. Een vriendin vertelde over gestalttherapie en adviseerde mij dit. Op zoek naar een therapeut kwam ik terecht op de site van gestalttherapiepraktijk Twente, gevestigd in Hengelo en Enchede. Op de site staat de therapie heel duidelijk uitgelegd. Vooral de praktische aanpak en de focus op het hier en nu sprak me aan. Geen eindeloos gegraaf in je verleden, maar uitzoeken hoe je probleem nu je persoonlijke ontwikkeling in de weg staat en hoe je ze praktisch kunt aanpakken. Het mooie vind ik ook dat in mijn sessies met Sibylle precies altijd dat ontstaat, wat ik nodig heb om verder te komen”

Evelien, 22 jaar, werd minder nerveus en onzeker
“Ik kwam met onzekerheid, moeite met emoties onder controle houden. Ik heb veel geleerd van onze gesprekken en veel aan gehad. De omgeving bij Sibylle straalde veel rust uit en voelde me hierdoor minder nerveus”.

Marijke, (61 jaar, leerkracht speciaal onderwijs), heeft geen fysieke klachten meer, voelt haar grenzen veel duidelijker en luistert nu naar lijf
“Ik had de laatste jaren veel ups en downs door fysieke klachten welke alleen maar toenamen. Ik kon daar steeds moeilijker mee om gaan en verloor het vertrouwen in mijn lichaam én mezelf. Voor de fysieke klachten zocht ik waar mogelijk (medische) hulp en zag niet dat e.a. mede het gevolg was van een forse overbelasting in mentaal opzicht. Ik wilde kostte wat kost doorgaan en vroeg daarbij het uiterste van mezelf. Ik beredeneerde mijn gevoel weg, plaatste de oorzaken ervan buiten mezelf. Mensen in mijn nabije omgeving gaven meerdere keren aan dat ik hulp moest zoeken bij het omgaan van fysieke pijn en schade omdat ze zagen dat ik in de beleving ervan mezelf volledig kwijt raakte.
Ik ben me nu bewust dat de oorsprong van mijn gedragspatronen in mijn jeugd liggen welke in de loop der jaren steeds manifester zijn geworden. Hierdoor ging ik voorbij aan mijn gevoel en grenzen van belastbaarheid. De verwachting waarvan ik dacht dat de ander van mij had, werd leidraad i.p.v. zelf te voelen en te kiezen. Ik heb daardoor keuzes gemaakt die voor mij grote consequenties hadden waarvan ik het effect nu kan zien. Door dat inzicht kan ik begrijpen en beter accepteren waardoor het zo is gegaan. Daarnaast kan ik mijn eigen grenzen van belastbaarheid steeds beter voelen en aangeven. Ik hoef van mezelf niet meer alles te kunnen en doen waardoor mijn energie-level niet meer voortdurend overvraagd wordt.
Ik kan fysieke pijn en beperking  anders beleven waardoor ik het gevoel heb weer regie over mezelf te krijgen. Ik voel veel meer vrijheid, ben vrolijker en kan steeds beter keuzes maken vanuit mijn gevoel.
Sibylle heb ik als een oprechte en inlevende therapeut ervaren. Ze heeft me leren voelen en stilstaan bij wat er diep van binnen in me omging en wat daar een onderliggende oorzaak van is. Hierdoor werd ik me bewust van zaken die ikzelf nooit zou hebben kunnen zien/voelen. Ze heeft me soms ook op een confronterende wijze haar kijk op mijn ontwikkeling duidelijk gemaakt, wat zeer verhelderend heeft gewerkt”.

Ciska, 67 jaar, huisvrouw, leerde meer om zonder oordeel naar zichzelf te kijken
“Omdat ik in een steeds kleiner wordende cirkel zat van terugkerende gedachten en frustraties en ik steeds vaker botste met mijn echtgenoot besloot ik hulp te zoeken, want in hoeverre droeg mijn manier van communiceren bij aan de problemen?
Wat mij in de therapie het meest hielp waren de spiegels die me voorgehouden werden, de confrontaties die me er bewust van maakten dat ik verviel in oude patronen, zoals mezelf naar beneden halen of me druk maken om anderen.
Ook mijn voeten stevig op de grond zetten gaf (en geeft) mij zelfvertrouwen. Als ik nu merk bij mezelf dat ik “de fout in ga” probeer ik het los te laten en anders te kijken zelfs letterlijk, zoals aanbevolen, voor de spiegel, zonder oordeel.
Sibylle heb ik ervaren als prettig en subtiel door haar open en bemoedigende houding zonder oordeel of veroordeling. Niks is gek. Haar houding maakt dat ik me lichter voel en luchtiger om kan gaan met dingen waar ik het moeilijk mee heb of heb gehad. Soms letterlijk een verruiming van mijn ademhaling”.

Miriam, (46 jaar, werkzaam in de zorg) weet nu wie zij is en wat haar behoeften zijn en kan hierdoor gemakkelijker keuzes maken en verbinding weer voelen
“Ik zat met vragen. Wie ben ik? Wat zijn mijn behoeften en welke keuzes moet ik maken wat betreft mijn werk? Waar komt mijn onrust vandaan en waarom vind ik nooit iets goed genoeg van mijzelf? Doordat ik dicht bij mijzelf durf te zijn en verbinding met mijzelf voel, durf ik mij ook met anderen te verbinden. De momenten dat ik tijdens de individuele therapie ruimte kreeg om stil te staan en mijn eigen emoties te doorvoelen, waren zeer verrijkend. Met volle aandacht onderzoeken waar ik mijzelf op dat moment bevond in mijn gevoel. Ik heb meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik weet nu wie ik ben en dat ik mag zijn wie ik ben. Ik heb mijzelf geaccepteerd en voel nu wat mijn eigen behoeften zijn. Ik kan nu makkelijker bepaalde gevoelens terugschuiven naar de ander, zodat ik er zelf geen last van heb. Ik ben veel opener, vooral ook wat betreft emoties. Ik geef anderen complimenten als ik het zo voel. Dit alles bij elkaar geeft hele mooie verbindingen, zowel privé alsook op de werkvloer. Sibylle vind ik zeer professioneel en vakkundig. Verder : respectvol, begrip, empathie, geduld, bemoedigend, uitnodigend, getalenteerd vertaler van emoties en bedoelingen van anderen. Zeer goede fine-tuning, ze vangt veel signalen op en zij heeft een mega goed geheugen. Zij is in staat om tot in de details bepaalde gebeurtenissen of verhalen terug te halen, waarbij ze dan ook nog eens iemands gevoelens op de juiste wijze weet te projecteren, echt kunstig!! Ze is een zeer betrokken therapeut, zonder dat jij jezelf ergens in verliest. Ook bemerk ik bij haar de doorwerking en komt ze vaak nog terug op bepaalde zaken, doordat zij er over nagedacht heeft. Zij  durft als therapeut ook zelf in de spiegel te kijken. Ik vind het ook prettig om bij haar zelf te zien wanneer iets haar raakt, dat voelt erg betrokken en menselijk, terwijl er toch een professionele afstand bewaakt wordt.”

Leonie, (36 jaar, teamleider van een zorgorganisatie), heeft geen lichamelijke klachten meer, heeft zichzelf teruggevonden en heeft weer plezier in haar leven
“Ik had vaak last van spanning, hoofdpijn en een opgejaagd gevoel. Ik moest heel veel van mezelf. Ik ben een denker en ik zat heel veel in mijn hoofd. Dat patroon wilde ik graag doorbreken. Ik wou graag terug naar mijn gevoel en leren luisteren naar mijn gevoel. Het luisterend oor van Sibylle; het gevoel hebben dat ik er toe doe en de veilige basis die werd gecreëerd waardoor ik mezelf kon laten zien in therapie hebben me erg geholpen. Ik zit vaker stil gedurende de dag, heb aandacht voor mijn lage ademhaling en dan kan ik er gewoon zijn, ik heb meer rustmomenten op een dag en ga niet meer door (omdat het moet van mezelf), nauwelijks lichamelijke klachten meer, veel meer energie, nauwelijks explosies (boos zijn), ik kan weer terecht bij mijn gevoel, ontspannen gevoel, meer rust in mezelf, mijn partner en ik zijn nu een team, ik deel veel meer over mezelf met de mensen om mij heen, ik mag me van mezelf een dag (of meer) minder goed voelen, ik luister naar mijn lichaam, contact met mijn kinderen is enorm verbeterd, ik vind het nu weer leuk om samen met hen te zijn en leuke dingen te doen, ik geniet er weer volop van. Het meest blij ben ik met deze veranderingen: de rust vinden in mezelf en kunnen luisteren naar mijn lichaam en gevoel. Ik mag er zijn. Sibylle heb ik als heel prettig ervaren. Ze heeft echt naar mij geluisterd, dat was ik niet gewend. Ze was er echt voor mij, en dat was ik ook niet gewend. Ze liet mij altijd in mijn waarde, ze had geen oordeel. Ze stelt kritische vragen op een prettige manier. Ze heeft mij goed geholpen om af te dalen naar mijn gevoel. Mijn gevoel en mijn ideeën mochten er zijn. Ik had dat gevoel enorm nodig en ik vond het heel fijn dat zij deze situatie schiep.  Het gaf mij een heel veilig gevoel. Hierdoor heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en mezelf terug kunnen vinden.

Ferdie, (68 jaar, met pensioen, was leidinggevende bij de politie), wordt niet meer gehinderd door angstklachten en staat veel dichterbij zijn gevoel en zichzelf
“Nadat ik mij een keer ’s nachts in mijn slaap verslikt had werd ik tijdens het wakker worden overspoeld door een voor mij tot dan toe onbekend naar gevoel….ik voelde me wegzakken in een soort koude duisternis waardoor ik in paniek raakte. De dagen daarna nam mijn prikkelbaarheid toe, zodanig dat ik geen krant meer kon lezen of het nieuws op de TV bekijken zonder dat ik me slecht ging voelen. Tijdens het begin van mij therapiesessies is veel aandacht geschonken aan mijn prille jeugd, globaal de leeftijd van een tot en met zeven jaar. Sibylle heeft mij toen met behulp van tekenen en familieopstelling als het ware teruggevoerd naar die voor mij onbewuste periode. Alhoewel ik toen nog niet bij het bijbehorende gevoel  kon komen werd het mij wel duidelijk dat er een relatie moest liggen tussen mijn angsten en die onbewuste periode in mijn leven. Langzaamaan lukte het me om dichter bij mijn gevoel te komen en dus ook dichter bij mijn innerlijke kind. Ik heb mijn eenzaamheid en ontreddering uit die periode leren zien. Daardoor ben ik nu in staat om beter met gevoelens van eenzaamheid om te gaan.
Sibylle heb ik ervaren als een warme invoelende vrouw die met twee benen op de grond staat. Ze heeft me op voor mij eenzame momenten de bescherming kunnen bieden die ik als kind zo nodig had maar niet kreeg. En ze maakte duidelijk dat die bescherming tijdelijk was….want ze is goed in staat om me op een respectvolle wijze te confronteren met mijn eigen tekortkomingen! Door haar holistische aanpak van mijn problematiek gaat het veel beter met mij. Voor mij is ze een topper!”

Gert, (40 jaar, ICT deskundige) kon meer tot zelf-acceptatie komen, heeft bewustzijn ontwikkeld hoe hij spanning opbouwt en heeft verbinding met zijn gevoelsleven
“Na een ongeluk van een naast familielid liep ik vast in mijn leven. Er zat zoveel frustratie en boosheid in mijn lichaam en ik kon hier niet mee omgaan. Ik merkte dat ik vastliep in allerlei levensvragen. Wat mij het meest heeft geholpen is dat ik weer verbinding heb met mijn gevoelsleven. Ik ben mij bewuster geworden van spanningsopbouw in mijn lichaam. Door de aandacht hiervoor word ik nu niet ineens meer overvallen waardoor ik evenwichtiger in het leven sta. Sibylle heb ik ervaren als een professioneel mens die vanuit warme compassie feilloos aanvoelt waar je staat in je proces en hierbij jezelf nieuwsgierig maakt om te onderzoeken waar hierin je behoeftes liggen”.

Geja, (50 jaar, gewerkt in een functie bij personeel en organisatie), leeft meer in het hier en nu, heeft meer zelfvertrouwen en kan meer accepteren wat er is.
“Ik was de weg kwijt. Doodmoe en volledig opgebrand. Ik was aan het overleven en had geen idee hoe ik dit kon omzetten in leven. De therapie heeft mij het meest geholpen door telkens weer te werken aan een vraag of probleem in het hier en nu. Dus aandacht geven aan wat er in het hier en nu speelt. Dit betekent gaan voelen, wat dit in mijn lijf doet en vervolgens gaan afpellen. Wat zit er bijvoorbeeld onder die boosheid? Wat zit daar weer onder, net zolang totdat ik zelf voelde dat we bij de kern kwamen. Dat ik vanuit die kern keuzes heb en hoe ik daar in de toekomst mee omga. Mijn belangrijkste veranderingen zijn: ik leef in het hier en nu, ik praat over alles wat in me speelt met  een aantal dierbare mensen om me heen, ik  heb (zelf)vertrouwen  in het  leven en daarmee kan ik meer accepteren dat wat er is en kan ik loslaten wat niet van mij is. Sibylle heb ik ervaren als een wijs, warm, moedig, kalm, respectvol mens en therapeut, (zeker ook met humor), die mij de diepte in kon laten gaan. Zij was de richtingaanwijzer totdat ik het roer weer zelf over kon nemen”.

Sylvia,  (53 jaar, kunstzinnig coach i.o.), blij met haar kleurrijke binnenwereld, is milder naar zichzelf en anderen en durft zich zelfbewuster uit te spreken
“Ik ben bij Sibylle in therapie gekomen omdat ik door oude overlevingspatronen verstard en versteend ben geraakt in mijzelf. Mijn leven bestaat dan voornamelijk uit vechten, controle en geldingsdrang om te bewijzen dat ik besta. Dit kost zoveel energie dat ik tegen overspannenheid aanzit.
In de therapie heb ik mogen verwerken en rouwen. Mijn beschadigde kind heeft eindelijk mogen voelen en spreken. Dit heeft mij bij mezelf gebracht en mij bewust gemaakt van een kleurrijke binnenwereld waar pijn en blijdschap samen mogen leven. Ik ben milder naar mijzelf en anderen, maar durf mij ook zelfbewuster uit te spreken. Ik voel mij een completer mens.
Sibylle is glashelder en transparant. Als je gerustgesteld of gered wil worden ben je aan het verkeerde adres. Haar grootste kwaliteit ervaar ik in het kunnen confronteren met een liefdevolle onderstroom. Sibylle laat je je eigen proces dragen waar nodig, daar ben ik sterker van geworden. Maar ze zal je ook ondersteunen als je op je kwetsbaarst bent”.

Femke (41 jaar, dierenarts), begrijpt zichzelf beter, heeft meer compassie met zichzelf en weet duidelijker wat ze wil en hoe ze dit kan aanpakken
“Ik heb me aangemeld met depressieve gevoelens, slaapproblemen, niet kunnen verwerken van mijn scheiding. De therapie heeft me het meest geholpen doordat ik mezelf beter begrijp, ik meer compassie voor mezelf kan opbrengen en daardoor duidelijker heb wat ik graag wil en hoe ik dat beter kan aanpakken. Sibylle is een kundige en prettige vertrouwenspersoon, waarmee ik een band heb kunnen opbouwen en mijn problemen en aandachtspunten heb durven en kunnen aankijken en aanpakken”.

Lorette (48 jaar, beleidsmedewerker kunst, studeert religiewetenschappen), heeft meer balans teruggevonden tussen denken en voelen
“Ik was een hoofdmens en was in gevecht met het lichaam dat niet mee wilde werken. Ik was gestold en wilde graag weer vloeiend zijn. Ik heb geleerd  dat het lichaam altijd gelijk heeft en ook wat die lichaamssignalen eigenlijk betekenen. Wanneer ik naar het lichaam luister dan helpt het mijn hoofd om de juiste beslissingen te nemen. Daarbij helpt de connectie tussen hoofd en lijf me ook om meer verbintenis te voelen met  andere mensen. Ik hoef minder met de handrem op te leven omdat ik nu meer in staat ben om alle indrukken te plaatsen en te verwerken. Lichaam en geest worden minder overweldigd. Sibylle heb ik ervaren als een competente, warme therapeut die over het algemeen goed is afgestemd op wat ik nodig heb. Soms betekent dit een por en een prik om me wakker te krijgen, maar meestal is dit een empathische, betrokken begeleiding om me verder te helpen in mijn ontwikkeling”.

Rob, (32 jaar, Consultant), staat dichter bij zijn eigen gevoel en kan daardoor veel beter overweg met gevoelens van zichzelf en anderen
“Ik ben in therapie gekomen met het probleem dat ik niet om kon gaan met mijn eigen gevoelens en die van andere mensen. Ik kon daarnaast moeilijk mij zelf zijn het gezelschap van anderen. De therapie heeft mij doen ervaren wat mijn eigen gevoelens zijn en waar ze vandaan komen. Nu snap ik tenminste waarom ik soms op een bepaalde manier reageer en welke patronen daar een rol in spelen. Ik kan en mag mijn eigen gevoel gelukkig weer voelen en kan daardoor veel beter met de gevoelens van anderen overweg. Sibylle is een fijne therapeut. Ze is empathisch maar kan ook kritisch zijn wanneer dat je vooruit kan helpen. Haar aanpak is gebaseerd op een duidelijke visie die je in alles terug voelt”.

Carien, (32 jaar, GZ-psycholoog), durft nu haar gevoelens toe te laten, kan veel meer in het moment leven en flexibeler reageren op wat ze tegenkomt
“Ik wilde minder wiebelen, meer staan en me stevig voelen in wat ik meemaak. Ik wilde meer ruimte voelen om ook andere levensvragen te kunnen beantwoorden en uitvoeren. Ik wilde het gevoel ervaren dat ik de ballen die ik had, zou kunnen hooghouden en dat ik er nog een paar ballen aan toe kon voegen mocht dat nodig zijn. Die ruimte ervaarde ik al langere tijd niet meer. Door bij mijn angsten stil te staan en ze te ervaren durf ik mijn gevoelens nu toe te laten. Door verschil te maken in het volwassen-deel (in mijzelf) en kind-deel(in mijzelf) in reacties of gevoelens heb ik meer zicht en bewustzijn gekregen op het waarom van mijn reacties en gevoelens. En hierdoor heb ik ook veel ballast uit het verleden op kunnen ruimen waardoor er meer ruimte is ontstaan om nieuwe ervaringen op te doen en positiever en blijer in het leven te staan. Mijn gedachtes zijn veel rustiger, ik denk niet meer 10 stappen vooruit en ik kan veel meer in het moment leven en meer flexibel omgaan met wat ik tegenkom. Het perfectionisme is veel minder aanwezig, mijn gevoel van constant moeten zorgen voor een ander is niet meer prominent aanwezig (is nu een keuze) en het gevoel dat ik niet gezien of gehoord wordt, dat niemand mij snapt en dat ik alles alleen moet doen is weg. Ik durf mijn gevoel veel beter te delen en ik kan veel beter bij mij zelf blijven waardoor ik me ook minder druk hoef te maken om wat de ander denkt of voelt of gaat doen. Ik kan hierdoor beter mijn grenzen voelen en aangeven en hierin bewust keuzes maken. En ik vertrouw op mijzelf, dat ik het aankan en dat ik mijzelf heb; het meest waardevolle wat er is. Kortom ik voel me veel vrijer en blijer. Sibylle vond ik als therapeut erg prettig. Ondersteunend, begripvol en sensitief als ik dat nodig had, maar ook kritisch, duidelijk en uitdagend als dat nodig was. Ik voelde me veilig, voelde me gehoord maar ik had ook het gevoel dat ze wist wat ze deed. Ik kon er op vertrouwen dat ze genoeg kundigheid in haar vakgebied had ontwikkeld. En ik vond het prettig om te ervaren dat ze gelooft in de kracht van een persoon om zijn/haar eigen pad te kunnen lopen en dat ontwikkeling altijd mogelijk is. Ik had geen betere keus kunnen maken!”

Hesther (46 jaar, reïntegratieconsulent), is in haar staat haar kwetsbaarheid te tonen en kan milder zijn voor zichzelf
“Ik ben in therapie gekomen, omdat ik in een turbulente tijd leefde: verstoringen in relatie, familie werk, kinderen, ziekte. Ik ervaarde geen vaste grond meer en was daarbij nauwelijks emotioneel aanwezig. Ik was aan het overleven in plaats van te leven: broos, dolend, kwetsbaar. De therapie heeft mij geleerd hoe ik mijn kwetsbaarheid kan tonen, om mijn eigen wortels te vinden, en hoe ik kan afdalen in mijzelf  en dat ik milder mag zijn voor mezelf. Ik heb Sibylle ervaren als een ervaren, kundige duidelijke, liefdevolle therapeute, die de verschillende talen van mannen en vrouwen en de verschillende gevoelsniveaus van mensen verstaat. Zij staat dicht bij je in je proces en geeft je de tijd die je nodig hebt”.

Ineke, (48 jaar, psychiatrisch verpleegkundige), was één en al boosheid en kan nu met compassie en mededogen naar zichzelf en de ander kijken
“Jaren geleden ben ik in contact gekomen met Sibylle, wat gepaard ging met veel weerstand. Ik was een en al boosheid, oordelend en veroordelend bezig. Ik blies me op en joeg iedereen tegen me in het harnas en dan nog niet begrijpen dat ik degene was die de sleutel in handen had om te veranderen. Gevoelens van mildheid, compassie en mededogen kenden ik niet, niet naar de ander en niet naar mijzelf. Langzaam aan in de veilige omgeving en de steun en de erkenning die ik kreeg van Sibylle en de groepen waarin ik mee deed en onderdeel van was, leerde ik mezelf beter te kennen. Met vallen en opstaan. Nu heb ik af en toe nog ondersteuning nodig, net als ik denk “nu weet ik het” dient zich weer iets aan waar ik geen raad mee weet en dan kom ik toch weer bij Sibylle terecht. In de veilige omgeving van het hier en nu jezelf kunnen zijn en even weer de goede richting op geduwd worden”.

Koen (osteopaat, 35 jaar), heeft meer eigen liefde, zelfvertrouwen en innerlijke rust gevonden
“Ik heb mij met angsten en dwanghandelingen bij de praktijk gemeld. Sibylle heeft mij inzicht gegeven waarom ik bang ben en hoe ik het beste ermee om kan gaan. Middels de therapie heb ik meer eigen liefde, zelfvertrouwen en heb ik meer innerlijke rust gevonden. Tijdens de therapie was Sibylle een warme en professionele begeleider. Gaf ruimte wanneer nodig en hielp op de goede momenten”.

Chantal (37 jaar, doktersassistente), is minder perfectionistisch en kan denken, voelen en handelen meer in evenwicht brengen
“Toen ik me aangemeld had op de praktijk voelde ik me gejaagd en liep ik vast in allerlei dingen. Nu heb ik meer rust in mezelf gevonden. Ik loop niet meer vast maar kan breder kijken naar oplossingen en mijn eigen ik hierin. De therapie heeft mij het meest geholpen met het meer inzicht  krijgen in mijn eigen denken en handelen. Ook kreeg ik zicht op mijn projecties op anderen vanuit eerdere situaties in mijn leven, die gaan over oud zeer. Hier durf ik nu ook naar mezelf te kijken. Niet iedereen is perfect en ik zelf zeker niet. Mijn perfectionisme is niet meer zo op de voorgrond. Ik leg de lat voor mezelf niet zo hoog. Ben eerder tevreden met mezelf. Ik kan dingen makkelijker naast mij neerleggen. Sibylle heb ik ervaren als betrouwbaar, invoelend en geduldig en professioneel.”

José, (58 jaar, verpleegkundige), kreeg zicht op waarom zij zo snel emotioneel werd en heeft haar vertrouwen in zichzelf teruggevonden
“Ik ben bij Sibylle gekomen, nadat ik emotioneel was vastgelopen doordat er erg veel gebeurd was de laatste jaren. Door de juiste vragen en opmerkingen zag ik in waarom ik mij zo emotioneel voelde. Sibylle heeft mij vaak de ogen geopend. Ze heeft mij geleerd om weer op mijn gevoel te vertrouwen en dat het goed is zoals ik ben. Sibylle is een rustige, begripvolle en empathische vrouw. Ze is in haar werk geduldig, meedenkend en verdiepend.”

Maria, (45 jaar, verpleegkundig specialist), voelt zich weer meer regisseur van haar eigen leven, heeft haar verdriet kunnen verwerken
“Ik ben bij Sibyle terecht gekomen in verband met verwerkingsproblemen in verband met een recente scheiding en de daarna ontstane zwangerschap bij mijn ex-man. Dit bracht een boel verdriet, ellende, onzekerheid, falen, eenzaamheid en schuldgevoel met zich mee. Wat Sibylle mij leerde is dicht bij mijzelf te blijven. Hoe voelt iets voor mij? Waar voel ik mij goed bij. Maar ook een pas op de plaats maken: wat gebeurt er, wat vind ik hiervan, wat voel ik hierbij en dan pas: wat doe ik hiermee en misschien ook wel: moet ik er wel iets mee? Sibylle heeft mij in  de therapie ook geholpen met het uiten van emoties. Soms was ik geblokkeerd en zat ik op slot; verstikt in mijn verdriet. Door haar warme blik en empathische houding lukte het mij mijn tranen te laten lopen en daar was ruimte voor. Daar werd de veiligheid voor geboden. Ik voel me me weer meer en meer regisseur van mijn eigen leven. Sta steviger in mijn schoenen en ben een stabieler persoon geworden. Ik voel me sterk en krachtig, kortom: ik heb de grip weer terug op mijn leven”.

Ulrike (31 jaar, fysiotherapeut en psycholoog), het loslaten van onverwerkte zaken uit mijn leven bracht me rust en ruimte;  alle gevoelens mogen er zijn!
“De therapie was voor mij een persoonlijke ontdekkingstocht die me dichter bij mezelf heeft gebracht. Door te beleven en te ervaren heb ik dingen uit het verleden kunnen loslaten. Door lichamelijke en geestelijke opluchting heb ik ruimte voor mijn eigen belevingen, gevoelens en meningen kunnen creëren. Ik heb ontdekt wat het inhoudt en hoe het voelt om trouw te zijn aan mezelf en mijn gevoelens en gewaarwordingen toe te laten en hiervoor op te komen. Ik heb geleerd dat verdriet, boosheid en eenzaamheid net zo bij mijn leven hoort als blijdschap, tevredenheid en geluk. Het mag er allemaal zijn”.

Robert (48 jaar, natuurkundige), stond ver van zijn gevoelens af en kan nu diepergaande verbinding en hechting aan met anderen
“Sibylle heb ik in mijn proces als waardevolle ondersteuning ervaren, zonder hierin te bepalend te zijn. Richting gevend, zonder sturend te zijn. Hierdoor werd het mijn eigen, persoonlijk proces. Bij Sibylle heb ik in een veilige en warme omgeving de nodige oefenruimte gevonden om me uit te proberen in wie ik ben. Ik heb een stevige basis opgebouwd voor het hier en nu en mijn toekomst”.,
Ik liep vast in relaties met mijn dierbaren, zocht naar een dieper en hechter contact met hen. Door inzicht in mijzelf, onderkennen van jarenlang opgebouwde patronen, het beleven van mijn blokkades en het ervaren van hoe het ook (anders) kan zijn, ben ik nu in staat tot een contact waarbij ik mezelf kan zijn en blijven. Door Sibylle’s empathisch vermogen, meebeleven in mijn blokkades en confronterende stijl heeft zij mij geholpen anders in het leven staan”.

Ria (53 jaar, ziekenverzorgende), gelooft weer in zichzelf
“Iedere cliënt is uniek en krijgt m.i. een uniek traject, waarbij de cliënt centraal staat. Sibylle gelooft in de kracht van haar cliënten. Sibylle kijkt naar de mens, die tegenover haar zit en wat die mens nodig heeft. Aan de andere kant doet zij ook een groot beroep op de cliënt zelf. Ze is deskundig, breed opgeleid, geduldig, open, empathisch, liefdevol, echt, eerlijk, duidelijk professioneel, humoristisch, grappig en warm. Genoeg kwaliteiten, diversiteit, professionaliteit en menselijkheid om in vertrouwen mezelf te openen. “.

Maarten (23 jaar, student Communicatie wetenschappen), heeft meer balans
“We hebben samen naar de juiste balans gezocht. Sibylle kijkt heel precies hoe ze mensen verder kan helpen het juiste te vinden vanuit liefde. Voor mij komt ze altijd met het juiste en ik vind haar heel invoelend. Sibylle schept een veilige omgeving, waarin ik kan uitwerken wat ik wil, en ze daagt mij uit om ook verder te kijken dan dat”.

Goran (38 jaar, WMO-consulent), kan meer eigen richting geven aan zijn gevoelens
“Ik voelde een  een warme, veilige en vertrouwde sfeer, waar ik mijn gevoelens goed kon ontladen. Ik heb hier een plek gevonden, waar ik altijd terecht kon met mijn verhaal, mijn frustraties, mijn emoties. Ik voelde me gesteund, kreeg een ander perspectief voorgehouden en ik werd in mijn waarde gelaten. Ik vind Sibylle, invoelend, gevoelig en menselijk. Zij is kundig op meerdere gebieden, is sturend waar nodig en liefdevol/zorgzaam waar gewenst. Zij bewaakt de grote lijn in een therapie goed, is confronterend en respectvol. Bij vlagen was ik in verwarring en gefrustreerd en bij Sibylle voelde ik dat het goed zou komen”.

Christa, (56 jaar, verpleegkundige), heeft haar energie weer terug en haar geloof in zichzelf
“Ik was volledig vastgelopen in mijn werk, mijn energieniveau was erg laag. Ik wist niet hoe ik verder moest. Het teruggaan naar het kleine meisje en van daaruit weer opbouwen naar volwassene heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn persoon en hoe ik verder kan. Bij Sibylle heb ik me zeer begrepen gevoeld in het teruggaan naar het kleine meisje en ook het weer begeleiden naar de volwassene: het voelde voor mij als juist, het klopte”.

Wendy (44 jaar, ontwikkelingspsycholoog), durft haar gevoelens toe te laten en staat meer in haar eigen kracht
“Wat mij bij Sibylle erg aanspreekt is haar warmte en betrokkenheid. Sibylle is een hele menselijke therapeut. Ze zegt niet alleen dat ik mijzelf mag zijn; ze laat mij als cliënt echt ervaren dat ik er mag zijn en dat het goed is, zoals ik ben, dat vind ik heel uniek. Verder heeft zij een diversiteit aan verschillende therapievormen en zij sluit goed aan bij mij als cliënt. Juist vanuit het lichaamswerk zijn processen in mijn gevoelsleven teweeg gebracht, die nodig waren om mijn gevoelens toe te laten, te durven voelen en zodoende in mijn kracht te staan. Wat ik ook erg prettig vond was dat zij met mijn instemming mijn man uitnodigde om inzicht te krijgen in mij en onze relatie”.

Rinske (36 jaar, beleidsmedewerkster), voelt meer rust, voelt zich minder alleen staan en ziet weer perspectief voor zichzelf
“Sibylle heeft een warme persoonlijkheid en een heldere visie. Ze is eerlijk en goed geaard. Ze prikt goed door dingen heen. Ze gaat echt een band aan met de persoon, schuwt geen weerstand, doet haar werk bevlogen en bezield. Ze heeft een holistische visie, spreekt zowel mannen- als ook vrouwentaal. Ze heeft veel inlevingsvermogen en staat met 2 benen op de grond.  Naast een goede analyse kan ze mensen tools meegeven om hun opgedane inzichten in de praktijk te brengen. Door mijn therapieproces ben ik rustiger geworden, voel ik mij minder alleen staan, ik ben aangescherpt, voel me gesteund, heb mijn eigen processen weer helder en heb weer meer mijn eigen perspectief “.

Marleen (54 jaar, leidinggevende zorginstelling), heeft een betere balans tussen voelen en denken en durft haar gevoelens toe te laten
“Ik was iemand, die alleen maar analyseerde, beredeneerde en rationele argumenten gebruikte om anderen te overtuigen van mijn gelijk. Ik wilde alleen maar sturen en had vooraf al helemaal duidelijk waar ik wilde uitkomen ongeacht wat de ander er van vond. Dit alles werd teruggebracht naar de vraag hoe ik me hier eigenlijk onder voelde. Door de verscheidenheid in therapievormen, waaronder lichaamswerk, ben ik in staat gesteld mezelf te vinden in mijn gevoel, op een manier waar ik me veilig bij voelde. Haar  vertrouwen in mij heeft me het vertrouwen gegeven op weg te gaan. Ik durfde over alle drempels, bergen en dalen op zoek naar mezelf, naar waar ik thuis ben. Er hoefde geen punt meer te zijn van ‘daar moet ik uitkomen’. Daar waar ik uitkom is de plek vanwaar ik ook weer vertrek. Ze heeft me met haar lichaamswerk leren luisteren naar mijn lijf, met haar vragen leren inzien hoe ik mezelf verschool achter mijn rationele gedachten. Daarbij heeft Sibylle me goed begeleid en opgevangen, maar mocht ik zelf de richting zoeken.”

Milou (26 jaar, technisch geneeskundige), vermijdt nu minder in haar leven en gaat de zelfconfrontatie meer met zichzelf aan
“Dingen in perspectief plaatsen, nergens om heen draaien, dat werkt verfrissend. Soms is het irritant, omdat ik als cliënt dit misschien niet altijd wilde horen, maar het is nodig en heeft mij verder geholpen. Ik vind het vertrouwd bij Sibylle. Het brede aanbod en de ervaring van Sibylle hebben mij heel goed geholpen.”

Victor (34 jaar, technicus UT), is dichter bij zijn gevoelens gekomen
“Sibylle ervaar ik als direct en als een therapeut, die het therapieproces bij mij als cliënt neerlegt. Sterk en onderscheidend vind ik het lichaamswerk dat ze op haar praktijk geeft. Ik heb vertrouwen in haar. Een puur traditionele psycholoog sluit bij mij niet aan”.

Sabine (41 jaar, gewerkt binnen personeel en organisatie), is bij haar diepere kern gekomen om onverwerkte zaken te verwerken
“Enorm veel geduld, grote betrokkenheid, inzet, veel liefde, eerlijkheid, confrontatie en flexibiliteit hebben mij verder geholpen. De sfeer op de praktijk is warm en geeft een gevoel van veiligheid. Hierdoor en door haar methodieken weet Sibylle de kern van de een cliënt te bereiken”.

Petra, (44 jaar, fysiotherapeut), vermijdt nu minder
“Sibylle is open en transparant. Haar menselijke kant, haar doortastendheid en invoelendheid (waardoor ik niet kon escapen) hebben mij geholpen. Verder was de meditatie prettig voor de rust en is lichaamswerk belangrijk voor mij geweest.

Florieke, (29 jaar, verzorgende IG), luistert nu meer naar haar gevoel
“Ik kwam bij de psychologenpraktijk i.v.m. woede en verdriet door heftige situaties uit het verleden. Ik heb geleerd om weer naar mijn gevoel te luisteren en dat dat het belangrijkste is. Ik heb veel dingen los kunnen laten waardoor ik nu heel anders en veel rustiger en positiever in het leven sta. Ik heb Sibylle als een rustige therapeut ervaren die op het goede moment de goede vragen stelt en ook echt diep gaat. Dat was wat ik nodig had. De therapie is voor mij een positieve ervaring geweest”.