Cliënten vertellen:

Annelies (49) en Joost (48)
“Wij zaten al enige tijd vast in onze relatie met regelmatig ruzie en verwijten aan elkaar. We hoopten door middel van een relatie therapie weer met elkaar in gesprek te komen. Hoe kies je een begeleider voor zo’n traject? Sibylle stond vanaf het begin onpartijdig in onze problemen. In de verschillende sessies heeft zij ons uitgedaagd om naar ons eigen gevoel te ‘luisteren’ en dit naar elkaar uit te spreken. Leven in het hier en nu, je niet laten leiden door het verleden en je partner niet oneindig te analyseren. Sibylle heeft ons de handvaten gegeven om samen weer aan onze relatie te werken. Onze relatie is nu al veel rustiger. We brengen meer tijd met elkaar door en delen ons gevoel aan elkaar. In onze relatie ontwikkelen wij een diepere verbinding met elkaar, die we zonder Sibille niet hadden weten in te zetten” (Nogmaals dank en het boek van Sue Johnson: Houd me vast, is inmiddels besteld).

Nicole (35 jaar) en Patrick (37 jaar)
“We hadden al wat meer ervaring met relatietherapie en waren bang dat we de eerste sessies niet verder zouden komen dan (voor de zoveelste keer) ons verhaal te vertellen. Dat pakte anders uit. De therapeute ging direct in op onze manier van omgaan, zodat zij dat op dat moment zag gebeuren. Het was verrassend hoe snel we hierdoor tot de kern kwamen. Vanaf de eerste sessie raakte het onze emoties en kwamen we verder dan praten over (zoals we al zo vaak hadden gedaan). Bijzonder hoe scherp, maar tegelijkertijd invoelend en warm betrokken, Sibylle zich hierbij opstelde. En, dat klinkt misschien raar, we merkten dat ze duidelijk een vrouw is met levenservaring”.

Marieke (46 jaar) en Kees (50 jaar)
“Als man ben je meestal niet zo handig in het uiten van je gevoelens. Ik dacht ook ergens dat me de les gelezen zou worden en ging eigenlijk mee omdat mijn partner zo aandrong. Maar de therapeute bleef neutraal, was er voor ons allebei, en ze begreep dat ik ook mijn dingen voelde, al kon ik ze niet meteen in woorden uiten. Ik was zo verwonderd hoe zij precies woorden kon vinden voor hoe ik me voelde dat ik langzaam aan uit mijn schulp kwam. Wat me het meest verbaasde is dat mijn vrouw zo blij was dat ik vertelde waar ik mee zat, terwijl ik haar al die jaren niet wilde belasten. Ook was ik bang dat ik het alsmaar niet goed kon doen bij haar, terwijl zij alleen maar trachtte mijn diepere gevoelens te leren kennen. Er kwam weer ruimte voor humor. We hebben samen gelachen en gehuild. Het heeft me geleerd dat het niet gaat om mijn gelijk te halen”.

Marleen (28 jaar) en Pieter (30 jaar)
“We waren eigenlijk een beetje ten einde raad, vanwege een crisis in ons huwelijk. We zijn een tijdje uit elkaar geweest, na een affaire, die een van ons had met een ander.  We twijfelden of we weer met elkaar zouden proberen. Er was zoveel kapot, zoveel wantrouwen, maar ergens geloofden wij erin. Onze omgeving verklaarde ons voor gek. De therapeute was niet oordelend, maar begripvol. Zij voelde goed aan wat een ieder van ons voelde en nodig had. Ze voelde heel dichtbij en verwoordde telkens onze beider (soms zeer tegengestelde) gevoelens zo goed, dat ons dat geruststelde. Zo durfden we dieper af te dalen naar de kern van onze problemen, waardoor het allemaal gebeurd was. We hebben samen veel gehuild, al onze emoties er uit gegooid en telkens was Sibylle er, die zorgde voor rust en ze hield ons er goed bij. Wij weten nu dat een doorstart alleen maar kan, als we er aan werken en dat doen we nu bij Sibylle.”

Nathan (37 jaar)
“Ik ben gekomen met de vraag waarom ik doe wat ik doe. Ik ging vreemd en wilde dit van binnen niet doen, maar deed het wel. Therapie heeft mij laten zien dat er een deel in mij onrustig was en op zoek ging naar avontuur. Dit deel was ontstaan door gebeurtenissen in het verleden. Ik mocht bewust worden van dit moment uit mijn verleden en dit opnieuw doorleven, maar nu onder begeleiding en met de kennis van nu. Sibylle heb ik als therapeut ervaren als vrij van een oordeel en ze voelt als veilig. Ze kan de juiste vragen stellen en doorvragen waar de oplossing zit. Ze is voor mij een levensveranderaar.”