Kwaliteit

Kwaliteitsregels
Wanneer je hulp zoekt bij Psychologenpraktijk Rooseboom en Gestalttherapiepraktijk Rooseboom ben je verzekerd van een erkende psycholoog, die lid is van de NVPA Nederlandse Vereniging van Psychologen en Agogen, van de NVAGT Nederlands Vlaamse Associatie van Gestalttherapeuten, van het NIP Nederlands Instituut van Psychologen en de LVVP (Landelijke Vereniging van Psychologen en Psychotherapeuten). Dat betekent dat ik als GZ-psycholoog en gestalttherapeut gebonden ben aan bepaalde regels en normen (beroepscode). Hier hoort o.a. bij, dat ik om de 5 jaar mijn registraties als gekwalificeerd psycholoog en als gestalttherapeut laat herregistreren, waarbij ik door middel van allerlei bij- en nascholing, werkervaring, supervisie en intervisie met collega-psychologen voldoe aan de gestelde kwaliteitseisen van deze beroepsverenigingen.

Kwaliteitsstatuut
Mijn praktijk beschikt over het verplichte kwaliteitsstatuut, een standaard document dat volgens de regels van ggzkwaliteitsstatuut.nl wordt opgemaakt, vervolgens door hen wordt aangepast en dan terug geleverd aan de praktijk. De opgeleverde versie door het ggzkwaliteitsstatuut.nl is beschikbaar in mijn praktijk voor een ieder die haar wil inzien (pdf of geprinte versie).

Daarnaast beschikt deze praktijk over de belangrijkste vorm van kwaliteit, namelijk je krijgt persoonlijke aandacht voor jouw probleem en er wordt van protocollaire behandelstappen afgeweken wanneer veranderingen in jouw toestand/behoefte aanleiding geven tot een wisseling van focus of techniek.

Transparante hulpverlening
Ik  ben een voorstander van transparante hulpverlening. Daarom probeer ik mijn werkwijze van te voren zo inzichtelijk mogelijk te maken over wat je kunt verwachten. Verder wil ik de goede kwaliteit van mijn praktijk waarborgen. Om op alle gebieden van de hulpverlening bij te blijven, volg ik daarom regelmatig bij- en nascholing en neem ik deel aan intervisiegroepen met andere psychologen/therapeuten en volg ik supervisie.

Feedback en tevredenheidsonderzoek
Ik sta open voor feedback van jou als cliënt. Feedback van jou als cliënt, maar ook van mijn verwijzers en samenwerkingspartners helpen mij mijn praktijkvoering te verbeteren. Evaluaties en een tevredenheidsonderzoek maken dan ook een belangrijk onderdeel uit van mijn praktijk. Van een ieders reactie kan ik leren. Hierbij maak ik gebruik van (tussen)evaluaties mondeling en/of schriftelijk.

Klachten of complimenten
Ik zal er voorts alles aan doen om de therapie, de begeleiding en de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen. Mocht zich toch iets voordoen, waar je niet tevreden mee bent wil je me dit dan laten weten, zodat ik ervan kan leren en we samen verder komen?
Ben je tevreden over je behandeling of wil je positieve feedback geven? Ook dat hoor ik graag van je! Laat het mij dan weten: info@psycholooghengelo.nl of info@gestalttherapiepraktijktwente.nl

Klik hier om het evaluatieformulier in te vullen.
Klik hier om het ORS SRS invulschema te downloaden.