Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie

Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie
Lichaamswerk zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Veel mensen zijn in deze tijd vergeten dat ze ook nog een lijf hebben. Veel gebeurt vanuit het hoofd, omdat we alsmaar drukker worden. Het is belangrijk om aandacht te geven aan je lijf. Je lijf kan niet liegen over hoe je je voelt. Je hebt maar één lijf en daar heb je het mee te doen. Goed voor jezelf zorgen betekent aandacht hebben voor je lijf. Veel klachten als depressie, klachten die lijken op ADHD en ADD, hooggevoeligheid en een groot aantal ziekten, worden veroorzaakt door het feit dat mensen het contact met hun lichaam/met zichzelf kwijt zijn. Bij het ervaren van spierspanningen door lichaamsgerichte oefeningen kan de oude psychische pijn waarvoor we ons als kind afsloten, vrijkomen. Door lichaamswerk wordt het bewustzijn van je lichaamssignalen bevorderd. Daarnaast wordt de ademhaling verdiept en de vitaliteit versterkt.

Lees meer: “ik ben niet meer bang voor mijn emoties”. 

Lichaamswerk
Stevig leren staan, met beide benen op de grond en het serieus nemen van lichaamssignalen, geven je meer basis en vertrouwen. In je lichaam sla je herinneringen en niet of indirect geuite gevoelens op. Niet- geuite gevoelens en vastgezette denkpatronen veroorzaken spanning in spieren. Lees meer……

Mindfulness
Mindfulness richt zich op aandacht. aandacht voor je lijf, aandacht hebben voor je gevoelens en gewoonten op een flexibele, open en nieuwsgierige manier. In combinatie met lichaamswerktechnieken werk je èn aan een gezond energiek lichaam èn aan het versterken van je mind, waardoor er meer concentratie ontstaat, meer rust en evenwicht in hoofd en lijf komt. Lees meer…..

Za Zen meditatie
Mediteren is een beoefening van de stilte. Het is een oefening in het loslaten, in vertrouwen en in je openstellen. Naarmate je meer in je lichaam en geest kunt loslaten, kom je meer in je stilte en dichter bij jezelf. Ook kun je door meditatie beter met stress leren omgaan en je concentratievermogen gaat vooruit. Zowel individueel als in groepsverband zijn er mogelijkheden om de techniek van het zitten te leren beoefenen.

Focusing

Ademtherapie en stembevrijding
Ademtherapie is een techniek om lichamelijke blokkades te verkennen en los te laten, zodat we intenser durven ademen en leven. Lees meer….

Visualisaties en dromen
Onder visualiseren wordt verstaan het concreet of abstract voor de geest halen van beelden; uit het verleden of heden. Beelden werken vaak veel krachtiger dan woorden. Lees meer…

Werken met beeldende middelen
Expressiemiddelen zoals kleien, tekenen en schilderen brengen je in contact met je onderbewustzijn. Via het lichaam komt deze informatie tot uiting (expressie) in het kleien, tekenen of schilderen. Lees meer…..