Groepstherapie

1. Stevig leren staan met beide benen op de grond (minimum leeftijd 18 jaar) 
Groep gestalt-lichaamswerk van 10 avonden:

Leven is contact maken: naar buiten toe met je relatie, familie, vrienden, werk, etc. maar ook naar binnen toe, met je lichaam, je gevoelens en je manier van denken. Als deze contacten niet verstoord zijn, leven we een levendig en spontaan leven. We delen en wisselen dan spontaan uit met onze omgeving. Als er storingen zijn in het contact kan dit allerlei gevolgen hebben: lichamelijke klachten, angsten, teruggetrokken leven, je gevangen voelen in jezelf, een moeizame relatie, vastlopen op het werk, een algemeen gevoel van ontevredenheid. Je kunt ook moeite hebben met het maken van eigen keuzes, omdat je voortdurend wilt voldoen aan verwachtingen van anderen.

Stevig leren staan, met beide benen op de grond, geeft je meer basis en vertrouwen. In je lichaam sla je herinneringen en niet of indirect geuite gevoelens op, die tot spanning in spieren kunnen leiden. Als zo’n houding een gewoonte wordt kunnen er pijnlijke ( chronische) blokkades ontstaan. Als je het teveel aan spanning los kunt laten, kan je energie vrijer stromen, word je levendiger, expressiever en weerbaarder. Dit kan je zelfvertrouwen doen toenemen en je helpen in situaties die spannend zijn.

Werk hieraan in een groep: het geeft jou ondersteuning, herkenning, bewustzijn en vooral echt en puur contact met jezelf en met je omgeving. In een groep ervaar je jouw patronen en ervaar hoe je je patronen (verbonden aan oude pijn) kunt opruimen. Gestalttherapie zorgt ervoor dat je weer contact met jezelf en je omgeving voelt. De folder met meer praktische informatie over o.m. startdata en het inschrijvingsformulier is opvraagbaar op mijn praktijk door mij een email te sturen. Vóór deelname aan de groep zal ik met jou eerst individuele gesprekken hebben.

Gestalttherapie daar beleef je een hoop aan!